Šport > Nogomet
9 ogledov

Robben v Real Madridu

Odslej se bo veselil v dresu Reala Madrida. Žurnal24 main
Nizozemec Arjen Robben je po dolgotrajnih pogajanjih iz Chelseja prestopil v Real Madrid. Španci so zanj plačali 36 milijonov evrov. Real je v poletnem prestopnem roku za okrepitve porabil rekordnih 118 milijonov evrov.

Triindvajsetletni bočni igralec, ki je bil Realova želja že od prejšnjega leta, je podpisal petletno pogodbo. S tem je predsednik kluba Ramon Calderon le izpolnil eno od svojih predvolilnih obljub izpred leta dni in poletje zaokrožil z najdražjim nakupom. Hitronogi Nizozemec je v Chelsea prestopil leta 2004 iz PSV-ja za 22 milijonov dolarjev. Angležem je v letih 2005 in 2006 pomagal do dveh naslovov. Zaradi poškodb je v angleškem prvenstvu odigral le 51 tekem.

Za osem okrepitev 120 milijonov evrov
Le nekaj ur prej se je Realu za 12 milijonov evrov pridružil tudi branilec Manchester Uniteda Gabriel Heinze. V poletnem prestopnem roku je tako kraljevi klub za osem okrepitev zapravil že 120 milijonov evrov, kar je največ izmed vseh evropskih klubov. Nekaj od porabljenega denarja naj bi v klub vrnili s prodajo Brazilca Cicinha v Romo, s čimer naj bi zaslužili okoli osem milijonov evrov.

Belleti okrepil Chelsea
V Chelsea je iz katalonskega nogometnega velikana Barcelone prišel Brazilec Julian Belletti. Vodstvo londonskega kluba naj bi za 31-letnega izkušenega igralca odštelo okoli 5,5 milijona evrov. Belletiju je bržkone odleglo, saj je vse od prihoda Italijana Gianluce Zambrotte večino časa presedel na klopi. Belletti je k Barci prišel leta 2004 iz Villarreala in je, ko je lani v finalu lige prvakov proti londonskemu Arsenalu zabil zmagoviti gol, postal junak kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.