Šport > Nogomet
30 ogledov

Robinho uradno v Milanu

Manchester City ima preveč napadalcev in tako Robinho odhaja v Milano. (Foto: Re Žurnal24 main
Na zadnji dan prestopnega roka je Robinho po pričakovanjih podpisal za Milano. Huntelaar se iz prestolnice mode seli v Schalke. Aleksander Hleb in Jean Beausejour okrepila Birmingham City.

Brazilski nogometni zvezdnik Robinho si bo prihodnja štiri leta svoj kruh služil pri italijanskem AC Milanu. Potem ko je v omenjeni klub pred dnevi prestopil Šved Zlatan Ibrahimović, so se pojavile govorice, da bo podobno storil tudi Robinho in zapustil Manchester City. Robinho je v torek opravil zdravniški pregled in s klubom sklenil želeni dogovor. Za Manchester City je igral dve leti, pred tem pa je bil član madridskega Reala. Robinho je že izrazil željo po osvojitvi scudetta. Pri rdeče-črnih pa po prihodu Brazilca lahko sanjarijo celo o najboljšem kvartetu v Evropi in ne le o najboljšem triu. Pri klubu iz Lombardije se je na zadnji dan prestopnega roka zgodil tudi odhod. Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar se seli k Schalkeju. Trener nemškega kluba Felix Magath je v torek zjutraj potrdil selitev 27-letnega nizozemskega napadalca. Odškodnina znaša okoli 13 milijonov evrov. Huntelaar se bo tako pridružil svojemu soigralcu izpred leta dni Raulu. "Pogajanja so bila težja od pričakovanj. Smo zelo veseli, da smo dobili Klaasa-Jana. Zelo nam bo pomagal," je dejal Magath. Z njim bodo nevarnejši tako v nemški Bundesligi kot v Ligi prvakov. Nekdanji nogometaš Ajaxa tako pri Realu kot lani pri Milanu ni našel mesta v prvi enajsterici. "Nisem želel zapustiti Milana, a to se je spremenilo, ko je prišel Ibrahimović," je povedal Huntelaar. Schalke 04 se je okrepil tudi s španskim vezistom Joséjem Manuelom Juradom, ki je doslej igral za madridski Atletico.

Od danes je tudi uradno, da se Francoz David Trezeguet iz Juventusa za dve leti seli k novemu španskemu prvoligašu Herculesu iz Alicanteja. Dvaintridesetletnik je za staro damo igral 10 let, na 320 tekmah pa je zabil 171 golov. Že sinoči pa se je z dresom Barcelone pokazal zdaj že nekdanji nogometaš Liverpoola Javier Mascerano. L'Pool se je tik pred zdajci okrepil s Portugalcem Raulom Meirelesem, ki je po mnenju Carlosa Queiroza popoln nogometaš. V mesto Beatlov si iz Bayerna Münchna želi tudi Mario Gomez.

Bosanski nogometaš rojen v Münchnu Zvjezdan Misimović se bo iz nemškega Wolfsburga preselil v turški Galatasaray. Njegov odhod iz nemškega kluba je bil pričakovan, saj je Wolfsburg prejšnji teden iz Juventusa "zvabil" Brazilca Diega. Misimović je s turško ekipo podpisal štiriletno pogodbo, ki naj bi bila vredna približno osem milijonov evrov.

Tottenham je dal ponudbo za Emmanuela Adebayorja, ki za Manchester City ne igra veliko. Rekli so ne. Tolažilna nagrada za Londončane naj bi bila posoja Ryana Babla.

Sevilla je podaljšala pogodbo z brazilskim napadalcem Luisom Fabianom. V poletnem prestopnem roku ga je lovilo kar nekaj velikih klubov, toda nazadnje se je nekdanji nogometaš Porta odločil za podaljšanje sodelovanja s Sevillo do konca sezone 2012/13. Sevilla je še potrdila, da je vezista Pedra Alda Duscherja poslala k Espanyolu, od Barcelone pa si je izposodila urugvajskega branilca Martina Caceresa.

Premika se tudi v Olimpiji. Prišel je Tomo Šokota. Jutri bo tudi trener. Preberite, kdo!

Nizozemec Wilfred Bouma se vrača v domovino. Podpisal je za PSV Eindhoven. Angleški nogometni prvoligaš Birmingham City se je po poročanju otoških medijev okrepil z Belorusom Aleksandrom Hlebom in čilskim krilnim nogometašem Jeanom Beausejourjem. Hleb, ki so ga povezovali z odhodom v Liverpool, bo do konca sezone za Birmingham igral kot posojeni nogometaš Barcelone. Beausejour, ki je navdušil na letošnjem svetovnem prvenstvu, pa se bo v Birmingham preselil iz mehiške ekipe Club America za približno 4,3 milijona evrov. Pri Tottenhamu pa so hrvaško kolonijo povečali še za enega člana, saj je vratar hrvaške nogometne reprezentance Stipe Pletikosa od torka tudi uradno član angleškega prvoligaša, pri katerem bo sezono 2010/11 preigral kot posojen nogometaš moskovskega Spartaka. Pletikosa z Londončani vadi že dva tedna, na White Hart Lanu pa se je pridružil rojakom Luki Modriću, Niku Kranjčarju in Vedranu Ćorluki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.