Šport > Nogomet
22 ogledov

Rodgers prevzel L'Pool: "To je blagoslov"

Rodgers Liverpool novi trener dres Anfield predstavitev Reuters
Novi trener Liverpoola je tudi uradno postal nekdanji strateg Swanseaja Brendan Rodgers. Novico so v petek objavili na spletni strani kluba. Severnoirski strateg je priznal, da se izzivu na Anfieldu "ni mogel upreti". Glavni možje kluba hvalijo njegov stil nogometa, ki je primerljiv s tistim iz Barcelone.

"On je bil naša prva in prava izbira," je na novinarski konferenci na Anfieldu povedal predsednik Liverpoola Tom Werner. Lastnik kluba John Henry je v izjavi za javnost dodal: "Ne pričakujemo čudežev čez noč, tega pa ne sme početi niti kdor koli drug. Vseeno trdno verjamemo, da bo smer, v katero je namenjen klub, prinesla naslov prvakov."

39-letni Brendan Rodgers je z Liverpoolom podpisal triletno pogodbo, Redsi pa so Swansea Cityju za njegove usluge plačali nekje med pet in šest milijonov evrov kompenzacije. Na Anfieldu so ga kot novega trenerja predstavili v petek zjutraj. Rodgers je Swansea v dveh letih pripeljal iz druge lige v Premier League, kjer so v letošnji sezoni zasedli odlično enajsto mesto.

"Blagoslovljen sem s to odločitvijo," je po imenovanju povedal Rodgers. "Zares sem navdušen in komaj čakam, da začnem ta neverjeten projekt. Obljubljam, da bom borbi za ta klub posvetil svoje življenje in branil vrednote Liverpoola FC na in ob igrišču," je še pristavil. Na klopi bo Rodgers zamenjal Kennyja Dalglisha, ki se je pred odstavitvijo podpisal pod najslabšo ligaško sezono kluba v zadnjih 20 letih, vseeno pa osvojil ligaški pokal.

"Prihod Brendana Rodgersa je eden najpomembnejših korakov, ki jih bomo naredili, da bi zgradili takšen klub na in ob igrišču, ki bo navdušil navijače," je še dodal lastnik kluba Henry. "Brendanova nogometna filozofija je perfektno poravnana s tisto, ki jo imamo v klubu in s tistimi, ki bodo v klub kmalu prišli."

"Profesionalni izziv, ki ga ne moreš zavrniti"

S slogom igre, ki temelji na posesti žoge, so na domačem stadionu med drugim premagali tudi Arsenal in Manchester City. Pred prihodom v Swansea je Rodgers pol leta vodil Reading, nekaj časa pa tudi londonski Watford. V eri Joséja Mourinha je bil pri Chelseaju na čelu mladinskega pogona.

"Stil nogometa, s katerim povezujejo Brendana, je točno tisto, kar si želimo videti na Anfieldu," je o revoluciji na Anfieldu povedal predsednik Werner. "Agresivna, napadalna igra; Swansea je bil v lanski sezoni pravo odkritje, s svojim zabavnim nogometom. Ampak niso nas navdušili le njegovi dosežki v zadnjih dveh letih. Svojo kariero je posvetil treniranju in študiral nogomet po vsej Evropi, zato je perfektna oseba, ki bo ta klub odpeljala naprej."

Rodgers je že pred imenovanjem za South Wales Evening Post povedal, kako težka je bila odločitev o odhodu iz velškega kluba: "Zame je bil edini način, na katerega bi lahko zapustil Swansea, ta, da bi odšel v velik klub, res velik klub. To je bila izjemno, izjemno težka odločitev, ker sem pri Swanseaju načrtoval ostati še mnoga leta."

"Vedno sem bil pošten. Vedno sem rekel, da tu ne bom večno in da bom nekega dne moral oditi, ampak resno si nisem mislil, da bo ta priložnost prišla že zdaj. Z življenjem in nogometom sem bil zelo zadovoljen pri Swanseaju. Ampak, ko pride priložnost delati pri klubu, ki je več kot klub, je to profesionalni izziv, ki ga ne moreš zavrniti," je nadaljeval Rodgers.

Ni Van Gaala, ni panike

"Liverpool je ena izmed dinastij te igre. Osvojili so pet evropskih naslovov in njihov status je primerljiv z AC Milanom, Interjem Milanom, Barcelono, Realom Madridom in Bayernom Münchnom," je še pristavil, potem ko je prve poskuse Liverpoolčanov sicer zavrnil, bojda zaradi tega, ker so na mesto direktorja želeli pripeljalti Louisa van Gaala.

"Zavrnil sem jih zaradi spoštovanja, ker sem želel pokazati spoštovanje do Swanseaja. Ko pridejo še enkrat in si njihov prvi izbor, potem moraš premisliti," je namige zavrnil Rodgers. "Skozi leta smo videli, da je število britanskih trenerjev, ki so dobili priložnost pri velikih klubih zelo majhno. Ko takšne priložnosti pridejo, in mogoče pridejo le enkrat, moraš sprejeti to odločitev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.