Šport > Nogomet
63 ogledov

Rodgers že ob službo v Liverpoolu

Brendan Rodgers EPA
Z "dolgočasno" tekmo v Liverpoolu se je končala skupna pot angleškega prvoligaša Liverpoola in trenerja Brendana Rodgersa. Zamenjal naj bi ga po informacijah Bild.de nemški trener Jürgen Klopp.

Na mestnem derbiji med angleškima kluboma Everton in Liverpool ni bilo zmagovalca, kar je odločalo o prihodnosti trenerja Liverpoola Brendana Rodgersa. 42-letni trener so odgovorni kluba še v večernih urah odstavili s položaja.

Guardian je tekmo na Merseysidu označil za "dolgočasno in slabe kvalitete". V prvi polovici je tekma le počasi pridobivala na hitrosti, obe strani so neodločeno napadale. Šele proti koncu prvega polčasa sta se ekipe opogumile: v 41. minuti je za Liverpool zadel Danny Ings, v podaljšku prvega polčasa pa je za Everton zadel še Romelu Lukaku. V drugi polovici tekme je Everton poskušal povišati pritisk, a neuspešno.

Nekaj ur po tekmi v Liverpoolu so odgovorni v klubu Liverpool objavili sporočilo za javnost, v katerem so se Rodgersu zahvalili za naporo in delo. Tako klub sedaj išče novega trenerja, ki bi Liverpoolu vrnil zagon.

Po informacijah nemškega portala Bild.de naj bi odgovorni na trening pretekli teden povabiliJürgena Kloppa, nemškega trenerja, ki je poleti po sedmih letih zapustil nemški BVB Dortmund. Bosanski portal Pravda pa celo že poroča o podpisani pogodbi med Kloppom in Liverpoolom za tri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.