Šport > Nogomet
21 ogledov

Rodić Ljubljano zamenjal za Šanghaj

Aleksandar Rodić je slekel majico Interblocka. Žurnal24 main
Napadalec Interblocka in nekdanji nogometni reprezentant Aleksandar Rodić bo do poletja kot posojen igralec ljubljanskega prvoligaša na Kitajskem igral za Šanghaj.
Aleksandar Rodić je prehitel Daria Zahoro. Pa ne na lestvici strelcev, kjer Hrvatu seveda ni para. Nekdanji slovenski reprezentant je prej kot prvi strelec lige izpeljal prestop v tujino. Danes zjutraj je namreč odpotoval na Kitajsko, kjer bo do poletja igral za Šanghaj.

"Rodić bo na Kitajskem kot posojen igralec do 31. 6. 2009 igral za Šanghaj. Ta ima pravico igralca potem odkupiti. Vse podrobnosti prestopa, tako posoje kot morebitnega odkupa in igralčeve pogodbe za dve leti in pol smo uskladili. Zanj je to res odlična priložnost za igranje tudi v azijski Ligi prvakov in seveda odličen zaslužek. Po finančni plati smo tudi mi zelo zadovoljni," pravi športni direktor Interblocka Nenad Protega.

Šiljak: Denarja je manj
Najglobljo sled na Kitajskem je med slovenskimi nogometaši pustil Ermin Šiljak. Danes 35-letni Ljubljančan je nekaj časa gole zabijal za Dalian, o kitajskem nogometu pa je odlično obveščen. "Nogomet je na Kitajskem nekoliko nazadoval, tudi denarja ni več toliko kot nekoč. Največ so vlagali med letoma 1998 in 2001, po uvrstitvi na svetovno prvenstvo leta 2002 pa precej manj. Imajo tri velike klube. Najprestižnejši je Dalian, ki ima tudi največ lovorik. Sledita mu Šanghaj in zadnja leta Šandong, odkar ga je vodil srbski trener Ljubiša Tumbaković. Ta klub v ligi velja tudi za najboljšega plačnika," nam je razložil Šiljak in dodal: "Sam sem bil v Dalianu, kjer nihče ni znal angleško. V Šanghaju pa živi veliko tujcev. To bo olajševalna okoliščina za Rodića."

Polni stadioni
Kot se za državo z največ prebivalci spodobi, se tekme kitajske lige igrajo pred velikim številom ljudi. "Stadioni so polni, zbere se tudi do 80 tisoč ljudi. Na treningu nas je v Dalianu gledalo tudi po deset tisoč ljudi," pravi nekdanji slovenski reprezentant. Poti na gostovanja pa so nekaj posebnega. Tudi več ur z letalom. Novi Rodićev klub trenutno zaseda drugo mesto na lestvici. V ligi tekmuje 16 klubov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.