Šport > Nogomet
10 ogledov

Rodriguez za pobeg z dna

1/38
Žurnal24 main
Liverpool je z zadetkom Maxija Rodrigueza na gostovanju pri Boltonu slavil z 1:0 in pobegnil z dna. Newcastle Harisa Vučkića je zabeležil zmago proti Sunderlandu (5:1).

Liverpool je po obupno slabem začetku letošnje sezono po zmagi proti Boltonu le prišel na mesta, ki po koncu prvenstva prinašajo obstanek med elito. Čeprav klub iz mesta Beatlov kotira in cilja precej višje, je po začetku prvenstva s trenutnim položajem zagotovo zelo zadovoljen. Za zmago proti Boltonu je zadel Maxi Rodriguez.

Newcastle United
je po debaklu med tednom v Carling Cupu proti Arsenalu tokrat pokazal povsem drugačen obraz. Varovanci Chrisa Hughtona so s kar 5:1 porazili Sunderland, ki je pred tekmo zasedal sredino lestvice Premier League. Srakam sta zmago pristreljala Kevin Nolan, ki se je med strelce vpisal kar trikrat, in Shola Ameobi, ki je v mrežo Sunderlanda poslal dva zadetka. Častni zadetek za Sunderland je prav ob koncu tekme dosegel Darren Bent. V nasprotju s pokalno tekmo tokrat priložnosti ni dobil Haris Vučkić, ki ga podobno kot že nekajkrat letos ni bilo niti v ekipi Newcastla.

Chelsea zmago izvlekel ob koncu

Tako ponavadi igrajo bodoči prvaki - ne navdušijo, a nekako le izvlečejo vse tri točke. Tudi tokrat je bil to scenarij zmage Chelseaja, ki je proti Blackburnu že zaostajal po golu Benjanija. Sijajen protinapad v režiji Florenta Maloudaja in Diderja Drogbaja je še pred koncem polčasa pripravil idealno priložnost Nicolasu Anelkaju, ki je Francoz ni zapravil. Izenačeno nadaljevanje bi v svojo korist kaj lahko prelomili domači, ko se je Jason Roberts v 81. minuti znašel povsem sam pred Petrom Čechom, a kljub vratarju na tleh zgrešil vrata. Kazen je prišla hitro, ko je Branislav Ivanović zadel z glavo za velike tri točke.

Mestni derbi tudi v Ligaškem pokalu!
V nedeljo se bosta na vroči bitki za Birmingham udarila mestna kluba Birmingham City in Aston Villa, njuni usodi pa je združil tudi četrtfinalni žreb Ligaškega pokala (Carling Cup). Pari: Arsenal - Wigan, Birmingham - Aston Villa, West Ham - Manchester United, Ipswich - West Brom.

Šok dneva prihaja iz Wolverhamptona, kjer so se domači volkovi vrnili proti zaostanku in presenetili Manchester City. Kljub odsotnosti kapetana Carlosa Teveza (tekmo je prvič začel Mario Balotelli, zapravil nekaj lepih priložnosti in se zapletel v nekaj ostrih dvobojev s tekmeci) so Citizensi povedli, ko so po prekršku nad Davidom Silvo dobili strel z enajstih metrov, ki ga je brezhibno izvedel Emmanuel Adebayor. Oranžni so se vrnili z goloma Nenada Milijaša in Davida Edwardsa in na koncu proslavljali veliko  zmago, ki City že za osem točk oddaljuje od Chelseaja. "Prvih 15 minut smo igrali fantastično, nato pa smo enostavno nehali igrati," je bil mrkega pogleda trener Citya, Roberto Mancini.

Super Song
Dolgo se je na londonskem obračunu z West Hamom mučil tudi Arsenal, ki mu je zmago z golom v 88. minuti prinesel Alex Song. "Song je neverjeten. Zelo je napredoval. Bil je branilec, postal je zadnji vezist, zdaj pa že igra kot napadalec," je junaka zmage topničarjev hvalil trener, Arsene Wenger.

Razigrani Nani za 2:0
Po štirih letih je Nemanja Vidić znova zatresel mrežo Tottenhama. Zgodilo se je v 31. minuti po podaji Nanija in Manchester United je na zadnji sobotni tekmi Premier League povedel z 1:0. To je bil tudi izid prvega polčasa. V 60. minuti pa je le malo manjkalo in po protinapadu bi z diagonalnim strelom po tleh na 1:1 izenačil Gareth Bale. Nani, ki je svoj prvi gol za United pred tremi leti dal prav proti Tottenhamu, je bil najbolj nevaren vrag v drugem polčasu (zadel je tudi prečko), a želenega zadetka ni bilo vse do 84 minute. In bil je to eden najbolj nenavadnih golov v sezoni. Younes Kaboul je v kazenskem prostoru podrl Nanija, a se sodnik ni oglasil. Beli so mislili, da bo to prosti strel za njih (Nani se je žoge dotaknil z roko). Stekli so v napad, vratar Heurelho Gomes se je pripravljaj, da bi brcnil žogo, a mu jo je Nani pred nosom v njegov prazen gol. Spurs so bili besni, stranski sodnik je pokazal, da gol ne velja, glavni pa ga je priznal za končnih 2:0, saj sam pred tem ni ničesar piskal.

Sodnik ni zapiskal. Ne vem, kaj je mislil vratar, a sodnik ni piskal in Nani je žogo pač brcnil v gol.
Darren Flatcher
"Res je bilo bizarno. Nihče ni dobro vedel, kaj se dogaja. Vratar je imel žogo v rokah, trenutek kasneje pa v svoji mreži. Nani je pogledal sodnika in ta je rekel, naj igra naprej. Le kaj naj bi naredil drugega kot pa dal gol," je situacijo opisal Alex Ferguson. Harry Redknapp je bil drugačnega mnenja: "Bila je igra z roko. Roko je dal na žogo. Moral bi dobiti rdeči kartron. Sodnik pa tega ni videl."

Lestvica:
1. Chelsea 25 točk
2. Arsenal 20
3. Manchester United 20
4. Manchster City 17
5. Tottenham 15
6. West Brom 15
7. Newcastle 14
...
18. Blackburn 9
19. Wolves 9
20. West Ham 6
 

Premier League, 10. kolo:

Arsenal : West Ham United 1:0 (0:0)
Song (88)

Blackburn Rovers : Chelsea 1:2 (1:1)
Benjani (22); Anelka (39), Ivanović (84)

Everton : Stoke City 1:0 (0:0)
Yakubu (67)

Fulham : Wigan Athletic 2:0 (2:0)
Dempsey (30, 44)

Wolverhampton : Manchester City 2:1 (1:1)
Milijaš (30), Edwards (57); Adebayor (23)

Manchester United : Tottenham 2:0 (1:0)
Vidić (31), Nani (84)

Aston Villa : Birmingham 0:0 (0:0)

Newcastle United : Sunderland 5:1 (3:0)
Nolan (26, 34, 75), Ameobi (45/11-m, 70); Bent (90)
Harisa Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Bolton : Liverpool 0:1 (0:0)
Rodriguez (86)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.