Šport > Nogomet
15 ogledov

Roma do zmage, razigrani Iličić

josip iličić lazio palermo
1/6
EPA
Oba Slovenca pri Palermu sta na igrišče prišla s klopi - Armin Bačinović je celo debitiral na uradni tekmi v sezoni - in pripomogla k točki pri Laziu. Juventusu le remi s Catanio. Roma je z zadetkom Pabla Osvalda le uspela prvič zmagati - padla je Parma.

Josip Iličić in Armin Bačinović sta za Palermo srečanje z Laziem sicer začela na klopi, a ob koncu oba sodelovala pri gradnji pomembne točke v Rimu. Bačko je celo debitiral v letošnji sezoni – prej je bil v nemilosti trenerja Devisa Mangie - čeprav le za nekaj minut v končnici. Jojo je imel vidnejšo vlogo, vstopil je v 64. minuti in bil vidno razigran. Med drugim je tudi enkrat nevarno sprožil na Lazieva vrata. Samir Handanović se je od Cagliarija poslovil s točko v žepu. Njegov Udinese je tekmo končal z remijem brez golov. Slovenski derbi je pripadel Boštjanu Cesarju in Bojanu Jokiću. Njun Chievo je z 2:1 premagal Genoo, pri kateri je Valter Birsa vso tekmo presedel na klopi, slovenska branilca pa sta bila na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

 

Ranieri debitiral z zmago

Claudio Ranieri se še ni dobro usedel na vročo klop Interja, ko je že gostoval pri Bologni. Navijači in vodstvo kluba so od četrtega trenerja po odhodu Joseja Mourinha v Madrid seveda pričakovali in zahtevali tri točke. In Ranieriju je po odličnem zaključku njegovih varovancev tudi uspelo. Gostje iz Milana so bili boljši tekmec že od prve minute, premoč pa so potrdili v 39. minuti, ko je zabil Giampaolo Pazzini. Bologna je do izenačenja prišla v 66. minuti z zadetkom Alessandra Diamantija iz najstrožje kazni. Srečanje se je počasi bližalo koncu in vse bolj je kazalo, da bo Inter znova ostal brez zmage, nato pa sta stvari na svoje mesto postavila Diego Milito iz enajstmetrocke in Lucio. Za domače je od 80. minute igral mladi slovenski reprezentant Rene Krhin in si prislužil rumeni karton. V 4. kolu Serie A je do prve prvenstvene zmage prišel tudi drugi velikan iz svetovne prestolnice mode, Milan. Rdeče-črni so se na San Siru namučili z zadnjo Ceseno in ju ugnali po zaslugi Clarenca Seedorfa, ki je zadel že v 5. minuti.

Juve le s točko

Stara dama iz Torina je s 27 ligaškimi naslovi še vedno najtrofejnejša ekipa Apeninskega polotoka. Juventus je konec tedna v Serie A začel  z enakim številom točk kot Genoa in Udinese, le gol razlika pa je trenerju in legendi kluba Antoniu Conteju preprečevala, da bi po dveh letih spet zavzel vrh razpredelnice. Vendar pa jo je črno-belim zagodla Catania, od koder so se vrnili le s točko - 1:1. A spodrsnilo je tudi konkurentoma ...

Italijanska liga, 4. kolo:

Bologna : Inter Milan 1:3 (0:1)
Diamanti (66/11-m); Pazzini (39), Milito (81/11-m), Lucio (86)
Rene Krhin (Bologna) je v igro prišel v 80. minuti in si prislužil rumeni karton.

AC Milan : Cesena 1:0 (1:0)
Seedorf (5)

Napoli : Fiorentina 0:0


Chievo : Genoa 2:1 (0:0)
Pellissier (74), Moscardelli (90+2); Palacio (48)
RK: Dainelli (59, Genoa)
Boštjan Cesar in Bojan Jokić (Chievo) sta odigrala vso tekmo, Valter Birsa (Genoa) pa je bil vseskozi na klopi.

Atalanta : Novara 2:1 (1:0)
Schelotto (34), Cigarini (59); Porcari (89)

Cagliari : Udinese 0:0
Samir Handanović je mrežo Udineseja branil vso tekmo.

Catania : Juventus 1:1 (1:0)
Bergessio (22); Krasić (49)

Lazio : Palermo 0:0
Josip Iličić je za Palermo igral od 64., Armin Bačinović pa od 89. minute.

Siena : Lecce 3:0 (1:0)
Destro (6), Calaio (53, 70),

Parma : AS Roma 0:1 (0:0)
Osvaldo (50)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.