Šport > Nogomet
26 ogledov

Roma doma izločila Juventus

Juventus - Roma
1/12
Reuters
Te dni so na sporedu ponovno pokalna tekmovanja. Manchester City le še potrdil pot v finale, Roma doma izločila Juventus, Real pa si je na prvi tekmi v Barceloni priigral minimalno prednost.

Vodilna kluba italijanske prve lige Juventus in Roma sta si nasproti stala v četrtfinalu italijanskega nogometnega pokala. Tokrat so se lahko veselili 'sinovi volkulje', ki so z minimalno zmago iz pokala izločili vodilni klub iz Torina. S tem so vsaj nekoliko ublažili neugoden položaj na prvenstveni lestvici, kjer jim Juventus beži za osem točk.

Domači so tekmo začeli odločeni, da se 'stari dami' oddolžijo za nedavni prvenstveni poraz, a kljub terenski premoči v prvih minutah niso ogrozili vrat Storarija. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa gledalci, izvzemši nekaj strelov z razdalje, prave priložnosti niso videli ne na eni, ne na drugi strani. Navijačem Juventusa je verjetno nekajkrat sicer zaledenela kri po podajah nogometašev Rome v kazenski prostor, a tam ni bilo nikoli nikogar, ki bi žogo potisnil v mrežo. 

Gervinho prekinil monotonost

Drugi polčas so bolje začeli Juventini in po nekaj minutah tudi zadeli, a je žoga na poti v kazenski prostor prečkala golavt črto in zadetek je bil razveljavjen. Tudi v drugem delu igre nobena od ekip ni tvegala in ob rezervirani igri navijači spet niso videli pravih priložnosti. No vsaj ne do 79. minute, ko pa je Olimpico na noge spravil Gervinho.

Nekdanji nogometaš Arsenala je s peto zaključil akcijo, ki jo je začel rezervist Miralem Pjanić in s podajo pred gol nadaljeval Kevin Strootman. Lep zadetek po imenitni in bliskoviti akciji je domačim prinesel vodstvo na tej težki tekmi. Trener Juventusa Antonio Conte je v lov za izenačenje v igro poslal vsa najmočnejša orožja v obliki Fernanda Llorenteja in Carlosa Teveza, a zaman. Prave reakcije ni bilo in Roma je iz pokala izločila vodilni klub prvenstva. 

Real iz Barcelone z minimalno prednostjo

Prvo tekmo četrtfinala sta v Barceloni odigrala Espanyol in Real iz Madrida. Boljše volje so bili po 90. minutah gostje, ki se v prestolnico vračajo z izidom 1:0. Espanyol bo imel popravni izpit prihodnji teden, a bo moral v Madridu pokazati več, če želi priti do polfinala.

Gostje iz prestolnice so že v prvem napadu zapretili, a je bil Benzemajev pohod proti golu Casille ustavljen zaradi prepovedanega položaja. Tri minute kasneje je z desne strani kazenskega prostora nevarno poizkusil Cristiano Ronaldo, a je bil njegov strel malce nenatančen. Prva priložnost se je domačim ponudila v 18. minuti, ko je imel Pizzi izjemno priložnost za zadetek, a je iz sedmih metrov zgrešil celotna vrata Ikerja Casillasa

Benzema kaznoval zapravljeno priložnost

espanyol - Real Madrid | Avtor: Reuters Reuters
Za zapravljeno bi jih kmalu zatem lahko kaznoval Ronaldo, a mu je veselje po strelu izven kazenskega prostora preprečila vratnica. Je bil pa toliko bolj natančen v 25. minuti Benzema. Podajo Arbeloe je najprej z glavo malce preusmeril Gareth Bale, točno na glavo Francoza, ki je žogo potlačil v mrežo. Minuto kasneje je Ronaldo pokazal, da je poln vragolij, a so njegove škarjice zarezale v prazno, saj je zgrešil celotno žogo.

Do konca prvega polčasa je bil bolj nevaren Real, a se mreža navkljub lepim pirložnostim ni več zatresla. Ob nekaj strelih mimo vrat je bil za to zaslužen tudi domači vratar, ki je odlično posredoval po prostem strelu Valižana Bala. 

Casilla obdržal Espanyol v igri

Drugi polčas bi se kmalu da imenitno začel za Espanyol, a je strel Garcie za las švignil mimo vratnice. Ronaldo je bil tudi v drugem delu igre živahen, a so bili njegovi streli še naprej premalo natančni, da bi bili prava grožnja vratarju Casilli. Ta je na tekmi nekajkrat sicer odlično posredoval in s tem držal Espanyol v igri za kaj več kot poraz. 

Na žalost domačih je bil na drugi strani razpoložen tudi kapetan Madridčanov Iker Casillas, ki sicer ni imel veliko dela, a ga je vseeno opravil z odliko. Real ima tako pred povratno tekmo na Santiago Bernabeu prodnost, a manjšo kakor bi si želeli v tem natrpanem urniku, saj bi Espanyol lahko ob malce boljši predstavi hitro presenetil favorita. 

Manchester City tudi v drugo zlahka

Zmaga s 6:0 na prvi tekmi je Manchester Cityju praktično že zagotovila uvrstitev v finale angleškega ligaškega pokala. West Ham United je na domači tekmi na Upton parku lahko upal le še na čudež, ki pa se ni zgodil. Gostje so le še potrdili svojo superiornost in si z zmago s 3:0 tlakovali pot do finala. 

Da bi bil uspeh domačinov še toliko bolj neverjeten je že v tretji minuti poskrbel Alvaro Negredo. Po predložku v kazenski prostor je osamljeni Španec z lahkoto goste povedel v vodstvo z 1:0. Domači so sicer že v nekaj minutah odgovorili, a je bil zadetek Kevina Nolana zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. 

West Ham - Manchester City | Avtor: Reuters Reuters
Domači želeli, gostje zadevali

Čeprav so v nadaljevanju domači pokazali precej želje po zadetku, so tega znova dosegli gostje. Lepa akcija Sergia Agüera, okronana z natančnim strelom, je pripeljala do povišanja vodstva 'meščanov'. Čeprav je bilo vse izgubljeno, so domači še vedno želeli iz tekmovanja izpasti z dostojanstvom. Na začetku drugega dela igre so kar dvakrat zahtevali enajstmetrovko, a se sodnik z njimi ni strinjal.

Alvaro Negredo je v 59. minuti še enkrat potrdil izjemno formo. Po prodoru v katerem je pokazal predvsem fizične sposobnosti je žogo na silo odpeljal v mrežo Jussija Jaskelainena in zabil deveti žebelj v krsto West Hama. To je bil tudi zadnji zadetek na 180 minutah obračuna, saj se mreži v Londonu nato nista več zatresli. Manchester City je upravičil vlogo favorita, West Hamu pa tako preostaja le še boj za obstanek v Premier ligi.

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

Roma : Juventus 1:0 (0:0)
Gervinho (79)

Sreda, ob 21.00:
AC Milan - Udinese

Četrtek, ob 21.00:
Fiorentina - Siena

Sreda 29. 2., ob 20:45:
Napoli - Lazio

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:

West Ham : Manchester City 0:3 (0:2) /0:6/
Negredo (3, 59), Agüero (24)

Sreda ob 20.45:
Manchester United - Sunderland /1:2/

Španski pokal (Copa del Rey), četrtfinale, prve tekme:

Espanyol : Real Madrid 0:1 (0:1)
Benzema (25)

Sreda ob 20.00:
Real Sociedad - Santander

Ob 22.00:
Levante - Barcelona

Četrtek ob 21.00:
Atletico Madrid - Athletic Bilbao

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.