Šport > Nogomet
19 ogledov

Roma povabila Maradono, on raje na pico v Neapelj

Maradona dekle Rocio Oliva Malpensa Milano letališče EPA
Vsa pozornost evropske nogometne javnosti bo (vsaj enkrat) za spremembo v petek uperjena v Rim, kjer na derbiju vodilnih ekip Serie A gostuje Napoli.

Vodilna in po sedmih kolih Serie A še vedno nepremagana AS Roma se je odločila na tekmo z Napolijem povabiti tudi legendarnega nogometaša južnjakov Diega Maradono. "Pibe de Oro" se mudi v Milanu, kjer bo sodeloval pri predstavitvi filma Maradona – nikoli ne bom običajen človek, "giallorossi" pa mu ponujajo privatno letalo in prevoz do olimpijskega stadiona v Rimu, kjer se bo njegov nekdanji klub udaril z vodilnimi Rimljani.

"Res je in to je izjemna športna gesta velikega kluba, kot je Roma, da je povabil Maradono na Olimpico," je za Radio Crc dejal Maradonin odvetnik Angelo Pisani. "Roma ga je povabila, čeprav bi Maradona lahko Napoliju prinesel vzpodbudo s svojim prihodom, to pa je častitljiv znak v svetu nogometa. Roma je ponudila, da bo poskrbela za vse, od avtomobila do letala, ampak ni veliko časa, zato danes še ne vemo, ali bomo sprejeli ali ne. Ampak Diego je navdušen nad organizacijo in povabilom Rome, čeprav bo nasprotnik 'giallorossov'."

Morda bo šel kar sam ... na pico

Pisani je še šaljivo dodal, da bi lahko muhasti Argentinec z letalom kar na lastno pest odletel iz Milana, a ne zaradi tekme na olimpijskem stadionu, ki je bil postojanka do njegovih dveh ligaških naslovov v Serie A z Napolijem.

"'Pibeja' vsi dobro poznamo, je neverjeten fantazist, zato ne bi bilo presenečenje, če bi se odločil iti v Neapelj na pico," je povedal Pisani, medtem pa se je oglasil tudi predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis, ki je prek Twitterja napovedal, da ga bo uradno povabil na domačo tekmo z Juventusom ali Arsenalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.