Šport > Nogomet
12 ogledov

Roma razkrila načrte za lasten stadion

Romin Stadion Reševalni pas/Twitter
Vodilni možje nogometnega kluba Roma so predstavili načrte za gradnjo stadiona.

Drugouvrščeni klub italijanskega prvenstva Roma si želi zgraditi nov stadion, s katerim bi postali šele drugi klub v Italiji, ki igra na lastnem igrišču. Načrti, ki jih je razkril predsednik kluba James Pallotta, predvidevajo izgradnjo objekta, ki lahko sprejme 52.500 gledalcev, ob tem pa je dejal, da je vse še vedno odvisno od tega, ali jim bodo rimske oblasti to dovolile.

"Mesto in navijači si zaslužijo ta izjemen stadion. Prepričani smo, da bo Stadio della Roma med najboljšimi na svetu in da bo ključ do naših uspehov v prihodnosti," je dejal Pallotta in dodal, da si v klubu želijo, da bi na lastnem stadionu lahko zaigrali že v sezoni 2016/17.  Stadion bi nato oddajali tudi v koncertne namene, s čimer bi dodatno nekaj zaslužili.

Italijanski mediji predvidevajo, da bo stadion zgrajen na jugozahodnem delu mesta, gradnja pa naj bi stala okoli 300 milijonov evrov. V primerjavi z Olimpicom, kjer sinovi volkulje igrajo sedaj, bi bile tribune tik ob stadionu in gledalcev od zelenice ne bi več ločeval ogromen jarek.

V Italiji je sicer lastništvo stadionov velik problem. Edini klub, ki ima trenutno lasten objekt, je vodilni Juventus, ki je od odprtja stadiona v dveh sezonah dvakrat osvojil naslov državnih prvakov. Preostali klubi igrajo na državnih objektih, ki so ponekod v zelo slabem stanju. Posebno velike težave ima s tem Cagliari, ki je v zadnjih dveh sezonah ''domoval'' na kar treh stadionih, eden izmed njih je v Trstu, ki je tisoč kilometrov od njihove baze.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.