Šport > Nogomet
40 ogledov

Roman Bezjak v Rijeki

Roman Bezjak Alvaro Arbeloa Ludogorec Real Madrid Liga prvakov EPA
Slovenski reprezentant Roman Bezjak je z Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek, podpisal triletno pogodbo.

Roman Bezjak je v družbi namestnika športnega direktorja Rijeke Ivana Manceja podpisal triletno pogodbo. Rijeki se bo pridružil po koncu letošnje sezone, ko se bo tudi poslovil od bolgarskega Ludogorca. Ob Kvarnerju ga pričakujejo že ob začetku priprav.

"Zelo sem vesel, ker sem podpisal za Rijeko in komaj čakam na nov izziv. Imel sem ponudbe nekaterih močnih klubov, toda mislim, da je zame, mojo družino in mojo prihodnost najboljša opcija Rijeka. Pridružil se bom prekrasnemu projektu, o katerem govori celotna regija," je za klubsko spletno stran po podpisu pogodbe dejal Bezjak.

Z novo okrepitvijo je bil zadovoljen tudi športni direktor Srečko Juričić: "Začeli smo dopolnjevati ekipo za prihodnjo sezono. To želimo narediti načrtno in Roman Bezjak je prvi igralec, ki se nam je pridružil. Reagirali smo pravočasno, saj bo premor med sezonama kratek in želimo čim prej zbrati vse igralce v klubu. Bezjaka smo spremljali daljše obdobje, želeli smo ga pripeljati že pozimi. Ima izkušnje iz Lige prvakov in Lige Evropa, je slovenski reprezentant in verjamemo, da bo veliko dal naši ekipi."

Bezjak se je nogometno uveljavil pri Celju. Zadnja tri leta je igral za Ludogorec, za katerega je na 95 tekmah zabil 29 golov. Šest golov je zabil v evropskih pokalih, premagal je tudi čuvaje mrež pri PSVLaziu in zagrebškem Dinamu. V Ligi prvakov je v skupini z Realom, Liverpoolom in Baslom zbral štiri nastope. Med zimskimi pripravami v Španiji je na prijateljski tekmi v dresu Ludogorca zabil Rijeki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.