Šport > Nogomet
36 ogledov

Roma v zadnjih trenutkih utrdila drugo mesto

Florenzi Reuters
Roma je na edini današnji tekmi italijanskega prvenstva ugnala Torino z 2:1. Jutri Birsin Milan gostuje pri Iličićevi Fiorentini.

Večina tekem 30. kola italijanskega nogometnega prvenstva je na sporedu v sredo, danes pa sta se za uvod pomerila Roma in Torino. Klub slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića se je na Olimpicu v Rimu dobro upiral, a tekmo tik pred zdajci izgubil. Roma se je tako še trdila na drugem mestu lestvice pred jutrišnjimi tekmami, ko se bo vodilni Juventus pomeril s Parmo, tretji Napoli pa s Catanio. Zanimivo bo tudi na 'slovenskem' obračunu v Firencah, kjer bo Fiorentina gostila AC Milan.

Na tekmi v Rimu so se prvega zadetka veselili domačini. Mattia Destro je nekaj minut pred koncem prvega polčasa po podaji Gervinha poskrbel za lepši odmor Rome. Po odmoru so se gostje na igrišče vrnili željni zadetka, ki so ga po nekaj minutah tudi dosegli. junak zadnje zmage, Ciro Immobile, se je znova vpisal med strelce, tokrat po podaji Guissepeja Vivesa. Ko je že kazalo, da si bosta moštvi razdelili točke pa je v sodniškem dodatku Alessandro Florenzi poskrbel za zmago sinovov volkulje, ponovno pa se je z asistenco izkazal hitri Gervinho. 

Serie A, 30. kolo, izidi:

Roma : Torino 2:1 (1:0)
Destro (41), Florenzi (91); Immobile (52)
Jasmin Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo. 

Sreda, ob 20.45:
Atalanta - Livorno
Cagliari - Hellas Verona
Catania - Napoli
Chievo - Bologna
Fiorentina . AC Milan
Genoa - Lazio
Juventus - Parma
Sassuolo - Sampdoria

Četrtek, ob 20.45:
Inter - Udinese

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.