Šport > Nogomet
16 ogledov

Romi zmaga za zeleno mizo, milanski ničli

inter milan roma Serie A Palacio Milito EPA
V italijanskem prvenstvu se nadaljuje kriza AC Milana, ki še naprej razprodaja svoj ugled, veliko bolje pa ne gre niti njegovemu mestnemu tekmecu Interju, ki je doma klonil proti toskanski Sieni. Roma je odpovedano tekmo pri Cagliariju za zeleno mizo dobila s 3:0.

V prestolnici Lombardije je nogomet trenutno na eni izmed najnižjih točk v zadnjih desetletjih. AC Milan ima po štirih kolih na računu le tri točke, le malce bolj spodbudna pa je podoba Interja, katerega mrežo brani naš reprezentant, Samir Handanović.

Tokrat so "rossoneri" klonili v Vidmu, ob tem pa sta rdeča kartona prejela branilec Christian Zapata in eden najpomembnejših členov v igri sedemkratnih evropskih prvakov, nekdanji ganski reprezentant Kevin Prince Boateng. Inter pa je doma klonil proti Sieni, ki je tako zabeležila prvo letošnjo prvenstveno zmago, kljub temu pa se zaradi kazni še vedno nahaja v "minus točkah".

Palermo, pri katerem je Josip Iličić igral do 63. minute, Jasmin Kurtić pa je tekmo presedel na klopi, je zabeležil še tretji letošnji poraz in tako ostaja pri eni sami točki. Sicilijanci so edini gol na tekmi prejeli v zadnjih minutah in Bergamo je lahko slavil zmago svoje Atalante (tisti, ki pač ne navijajo za Albinoleffe). Drugi sicilijanski klub, Catania, pa je doma proti Napoliju odnesel točko, kljub temu, da so imeli igralca manj že od druge minute.

Romi zmaga za zeleno mizo

Roma je po odpovedi tekme v Cagliariju za zeleno mizo zmagala s 3:0, potem ko so tekmo na Sardiniji v nedeljo odpovedali zaradi varnostnih razlogov, je sporočilo vodstvo lige. Morebitne dodatne kazni čakajo tudi predsednika kluba Massima Cellina, ki je navijače pozval naj se udeležijo tekme, čeprav so to lokalne oblasti prepovedale.

Cagliari se je namreč preselil na stadion Is Arenas na obrobju otoške prestolnice, vodstvo lige pa je še v četrtek odločilo, da prenovljeni objekt ne dosega standardov italijanske prve lige. Cagliari je že prvo domačo tekmo letošnje sezone odigral za zaprtimi vrati proti Atalanti. V soboto je Cagliari v javnem sporočilu okrcal "birokratske težave in skupinsko nezainteresiranost oblasti" ter navijače pozval na tekmo z Romo, češ da je stadion varen.

Mestne oblasti so jim odgovorile s preložitvijo tekme. Cagliari na stadionu Sant'Elia sicer igra že vse od leta 1970, po nesoglasjih z mestno oblastjo glede različnih varnostnih vprašanj pa so se ob koncu lanske sezone preselili v Trst, kjer so gostili svoje domače tekme.

Italijanska liga, 4. kolo:

Parma : Fiorentina 1:1 (0:1)
Valdes (90/11-m); Roncaglia (20)
RK: Rosi (88/Parma)
Valdés (Parma) in Jovetić (Foirentina) sta v 56. oz. 88. minuti zapravila enajstmetrovki.

Juventus : Chievo 2:0 (0:0)
Quagliarella (64, 68)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta odigrala celo tekmo.

Sampdoria : Torino 1:1 (0:0)
Pozzi (84-11m); Bianchi (69-11m)
Birse (Torino) zaradi poškodbe ni bilo v kadru za tekmo.

Atalanta : Palermo 1:0 (0:0)
Raimondi (88)
Iličić je igral do 63. minute, Kurtić (oba Palermo) pa je sedel na klopi za rezervne igralce.

Bologna : Pescara 1:1 (1:1)
Gilardino (8); Quintero (40)
RK: Perin (63, Pescara)
Krhina (Bologna) ni bilo v kadru za tekmo.

Cagliari : Roma 0:3*
* - odpovedano zaradi administrativnih zapletov med Cagliarijem in mestnimi oblastmi

Catania : Napoli 0:0
RK: Álvarez (2/Catania)

Inter Milan : Siena 0:2 (0:0)
Vergassola (73), Valiani (90)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Udinese : AC Milan 2:1 (1:0)
Ranegie (40), Di Natale (68/11m); El Shaarawy (54)
RK: Zapata (67), Boateng (82/oba Milan)

Lazio : Genoa 0:1 (0:0)
Borriello (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.