Šport > Nogomet
11073 ogledov

Ronaldo kupil podjetje, proti kateremu je vložil 11 tožb, prvi ukrep šokiral zaposlene

Ronaldo Profimedia
Cristino Ronaldo uspešno širi svoj poslovni imperij.

Cristiano Ronaldo ni samo eden izmed najboljših nogometašev v zgodovini, temveč velja tudi za odličnega poslovneža, kar potrjujejo številni donosni projekti.

Samo trženje javne podobe mu na leto prinese na desetine milijonov evrov, svojo poslovno žilico pa nadgrajuje tudi z investicijami v različne gospodarske panoge. 

Po seriji poslovnih uspehov je 37-letni veteran zdaj uspešno prodrl še na medijski trg kot solastnik portugalskega medijskega konglomerata Cofina Media.

Napadalec Al-Nassra, ki se iz leta v leta redno uvršča v sam vrh seznama največjih športnih zaslužkarje na svetu, je tako še oplemenitil svoj poslovni portfolio.

Že vrsto let namreč dobro služi s trženjem ustekleničene vode, promocijo ur in modnih dodatkov ter prodajo oblačil znamke CR7, v lasti pa ima tudi več hotelov in športnih centrov ter celo kliniko za presaditev las.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Portugalec je za nakup podjetja, s katerim ima zelo zanimivo preteklost, odštel 57 milijonv evrov. Cofina Media je portugalski medijski gigant, ki izdaja štiri časopise, med njimi tudi Correio da Manho, k ima največjo naklado v državi, dve reviji, dva spletna medija in enega vodilnih televizijskih pogramov v tamkajšnji regiji. Ronaldo je pri nakupu medijskega imperija sodeloval kot član investicijske skupine Expressão Livre.

Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Ronaldo in Cofina Media imata precej burno zgodovino, saj je nogometaš zoper medijsko podjetje vložil kar 11 tožb zaradi domnevnega klevetanja in širjenja neresničnih informacij.

"Nobenega spoštovanja nimam do tega časopisa, ker si neprestano izmišljujejo novice in ustvarjajo polemike ter s tem negativno vplivajo na odnose in vzdušje v ekipi. Odkar sem se pridružil reprezentanci, nenehno napadajo našo ekipo," je leta 2014 izjavil portuigalski napadalec.

Eden najbolj zloglasnih incidentov se je zgodil med evropskim prvenstvom leta 2016, ko je portugalski superzvezdnik novinarju Correie da Manhe iz rok iztrgal mikrofon in ga zalučal v bližnje jezero. 

 | Avtor: Twitter Twitter

Te zamere so zdaj očitno pozabljene, Ronaldo pa je pripravljen v odnosu z zaposlenimi v podjetju obrniti nov list. Da si želi pozitivnega vzdušja, je dokazal s presenetljvo potezo takoj po prevzemu, saj je vsakemu zaposlenemu namenil bonus v višini 1250 evrov. "V zahvalo vsem tistim, ki so del tega velikega podjetja, za kateregea trdo delajo iz dneva v dan," je velikodušno potezo v pisnem sporočilu pospremil Portugalec.

Ronaldova gesta je dokaz, da se novinarjem in voditeljem ni treba bati za službe. "Malce nam je neprijetno, ker smo ga v preteklosti večkrat vznemirjali, toda nihče se ne boji za svoj položaj. Športni novinarji so navdušeni. Ronado razume, kakšna je narava našega dela. Kdor pričakuje množična odpuščanja, se moti," je za španski AS povedal neimenovani vir.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • niloda 15:43 11.november 2023.

    Zatišče pred nevihto. Itak, da bo čistko naredil. Ve se nekdo želi biti lastnik medijev. Mediji ustvarjajo javno mnenje.