Šport > Nogomet
14 ogledov

Ronaldinho blestel ob prvi zmagi Scolarija

Ronaldinho Neymar Bolivija Brazilija prijateljska tekma Reuters
Kombinirana postava Brazilije je z igralci iz domačega prvenstva na prijateljski tekmi premagala Bolivijo (4:0). Dva gola je zabil Neymar, medtem ko je igri na sredini igrišča spet dirigiral Ronaldinho. Luiz Felipe Scolari je tako le dočakal prvo zmago po povratku na brazilsko klop.

Tekmo v Santa Cruzu de la Sierri so Bolivijci in Brazilci odigrali tudi za pomoč družini mladega navijača Kevina Beltrána Espade, ki je februarja izgubil življenje na tekmi pokala Libertadores med San Joséjem in Corinthiansom. Espado je v glavo usodno zadela bakla, ki je v bolivijskem mestu Oruro priletela iz sektorja z brazilskimi navijači.

Prvi zvezdnik reprezentance Neymar je v soboto zabil dva gola, v 31. in 41. minuti, potem ko je Brazilija že v tretji minuti povedla z golom Leandra Damiãa. Potem, ko je dobrih deset minut pred koncem zamenjal povratnika Ronaldinha, je rezervist Leandro po protinapadu postavil končni rezultat.

Prvič po avgustu je za Brazilijo zaigral tudi napadalec Alexandre Pato. Nekdanji napadalec AC Milana se je po povratku v domovino k Corinthiansu tako vrnil tudi v izbrano vrsto "kariok".

Navijače je vseeno navdušil predvsem Ronaldinho, ki je sodeloval pri prvih treh zadetkih, njegove poskuse po tako željenem zadetku pa je vedno znova ustavil vratar Sergio Galarza.

Nekaj tudi za bolivijske dolgove

Obe moštvi sta na zelenico stopili z majicami, ki so nosile sporočila v španščini in portugalščini: "Tekma za mir in prijateljstvo na stadionih." Del prihodkov s tekme bo kot že rečeno šel družini preminulega 14-letnega dečka, ostanek pa bo prišel še kako prav za poravnavo dolgov Bolivijske nogometne zveze (FBF).

Brazilija je igrala v postavi: Jefferson; Jean Moreira, Anderson (od 87. Doria), Réver, André Santos; Jadson Silva, Ralf, Marcial Junior, Ronaldinho Gaúcho (od 87. Leandro Moura); Leandro Damião (od 46. Osvaldo), Neymar (od 46. Alexandre Pato).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.