Šport > Nogomet
2 ogledov

Ronaldinho ne sme v Peking

Ronaldinho Action images Žurnal24 main
Nekdaj najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho se je znašel na seznamu potnikov za nastop na olimpijskem turnirju. Barcelona pa temu nasprotuje in mu ne pusti, da odide v Peking.

Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldinho in njegov klub Barcelona, ki sta imela v prejšnji sezoni več nesporazumov, tudi pred začetkom nove odnosov nista bistveno izboljšala. Ronaldinho je jasno izrazil željo in odločenost za olimpijski nastop v Pekingu. "Nastopil bom na olimpijskih igrah, saj lahko naredim veliko dobrega in svoji domovini priborim zlato. Udeležba na OI je čast, ki doleti le redke športnike. Rad bi naredil nekaj velikega," je Ronaldinho dejal potem, ko je selektor olimpijske izbrane vrste Carlos Dunga objavil seznam olimpijskih kandidatov. Ronaldinho je na uradnem seznamu nogometašev Brazilije za bližnje OI v Pekingu kot eden od treh igralcev, starejših od 23 let, ki lahko nastopijo v vsaki ekipi (poleg njega sta starejša še Robinho in Thiago Neves).

Klub pa temu odločno nasprotuje. V vodstvu katalonskega velikana namreč niso bili prav nič zadovoljni z odločitvijo Dunge. Svojemu zvezdniku so jasno prepovedali nastop v Pekingu. Zahtevo pa utemeljili s poškodbami in slabo formo, ki so zaznamovali zadnje leto njegovega igranja. Pri tem ima klub tudi tiho podporo krovne nogometne organizacije FIFA. Saj moški olimpijski turnir za razliko od ženskega ni v uradnem koledarju FIFA, tako da klubom ni treba dovoliti odhoda svojih članov na OI. Za podoben korak kot Barcelona so se že odločili pri nemških klubih. Bayern je prižgal rdečo luč Luciu in Martinu Demichelisu, Werder Diegu in Schalke Rafinhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.