Šport > Nogomet
52 ogledov

Ronaldinho ohranil mirne živce za finale

Victor Ronaldinho Atletico Mineiro Newell's Old Boys pokal Libertadores polfinal Reuters
Brazilski Atlético Mineiro in paragvajska Club Olimpia sta finalista letošnjega pokala Libertadores. Brazilci so po enajstmetrovkah zvečer izločili argentinski Newell's.

Sanje Ronaldinha o osvojitvi pokala Libertadores, ene redkih trofej, ki se mu je v bogati karieri vedno znova izmuznila, so ostale žive po dramatični tekmi, na kateri je njegov Atlético Mineiro na domačem stadionu najprej nadoknadil zaostanek s prvega obračuna proti Newell's Old Boys, nato pa slavil po enajstmetrovkah.

Tam je junak "petelinov" znova postal izvrstni vratar Victor, ki je ubranil odločilni strel Argentincev za napredovanje v sploh prvi Atléticov finale "južnoameriške Lige prvakov" v zgodovini kluba. Victor je že v četrtfinalu v sodnikovem podaljšku ubranil najstrožjo kazen nogometašem Tijuane, tokrat pa je po zanesljivo izvedeni enajstmetrovki Ronaldinha ustavil Maxija Rodrígueza in začel noro slavje v Belo Horizonteju.

Rešeni "pet pred devetdeseto"

Favoriti letošnjega tekmovanja so tako spet preživeli, potem ko so nadoknadili zaostanek z 0:2 s prve tekme v Rosariu, svoje argentinske nasprotnike pa so po rednem delu premagali z identičnim rezultatom in izsilili izvajanje najstrožjih kazni (podaljškov v pokalu Libertadores ni). Tekmo je za enajst minut prekinil tudi izpad elektrike.

Brazilski reprezentant Bernard, za katerega se zanimajo številni evropski velikani, je po podaji Ronaldinha že po treh minutah poskrbel za vodstvo, rezervist Guilherme pa je po slabem izbijanju gostujoče obrambe pet minut pred koncem zadel za podaljšek. 

Raziskovalci prebrali Maxija

"Maxi je izkoristil dva strela pri izvajanju enajstmetrovk proti Boci Juniors (v četrtfinalu, op. a.), prvega pa je poslal v tisto stran, kamor sem se tokrat vrgel jaz," je po tekmi v Belo Horizonteju skrivnost uspeha razkril Atléticov junak Victor. "Potrebno se je zahvaliti našim raziskovalcem, ki so mi predali to informacijo."

Atlético se bo v finalu pomeril s trikratnimi južnoameriškimi prvaki Clubom Olimpio. Prva od dveh tekem bo na sporedu 17. julija, druga pa teden dni kasneje. Ronaldinho in kompanija lahko osvoji že četrti zaporedni brazilski naslov v tem tekmovanju, potem ko so v prejšnjih sezonah slavili Internacional, Santos in Corinthians.

Ronaldinho: "Spet počnem tisto, kar mi je všeč"

"Kar me motivira, je to, da še naprej igram za osvajanje lovorik, pri čemer se spet počutim kot otrok. Lahko spet tečem in počnem tisto, kar mi je všeč," je novinarjem po tekmi razkril 33-letni Ronaldinho, ki ga selektor Luiz Felipe Scolari kljub nekaj izvrstnim predstavam ni uvrstil v reprezentanco, ki je slavila na nedavnem pokalu konfederacij. 

Atlético na prvi tekmi ne bo mogel računati na zvezdnika Bernarda. Slednji je zaradi protestiranja pri sodniku dobil rumeni karton, medtem pa je trener finalistov Cuca že priznal, da je njegovemu moštvu še kako pomagal izpad elektrike.

"To je bilo dobro za nas, ker so nas z njihovim pokrivanjem dobro nadzirali, tako pa smo dobili priložnost, da spremenimo nekaj reči," je dejal trener Brazilcev, za katerega je Guilherme drugi gol na tekmi zabil le štiri minute po tem, ko ga je poslal v igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.