Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldinho: "PSG manjkam le še jaz!"

Ronaldinho Neymar Bolivija Brazilija prijateljska tekma Reuters
Najbolj nasmejani nogometaš sveta in nekdanji član Paris Saint-Germaina, Brazilec Ronaldinho, je v domovini spregovoril o svojem velikem občudovanju do francoskega kluba, ki po njegovem mnenju vedno bolj spominja na sanjsko moštvo. Brazilec pravi, da PSG v tem trenutku potrebuje le še ... njega!

"Pariz je v mojem srcu, ker je bila to prva ekipa, za katero sem igral v Evropi. Zdaj je PSG ena najmočnejših ekip na svetu. Ima veliko izjemnih igralcev in tam igra veliko mojih brazilskih prijateljev," je za francosko televizijo TF1 povedal Ronaldinho, dvakratni dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša na svetu in nekdanji član PSG, Barcelone in AC Milana.

"Fantastično je videti takšen PSG. Začel je postajati sanjsko moštvo. Samo jaz še manjkam!" je v smehu nadaljeval 33-letni nogometaš, ki je v Pariz prišel leta 2001, na Parku princev pa kljub mnogim kratkim stikom s trenerjem Luisom Fernándezom več kot le nekajkrat navdušil s svojim nespornim talentom, ki se je kasneje razcvetel na Camp Nouu.

Brazilec je PSG zapustil leta 2003, ko je odšel ravno k Barceloni, med službovanjem v Kataloniji pa je njegov nekdanji klub močno zaostal za evropsko elito. Zdaj se Parižani s pomočjo katarskih milijonov z Barcelono merijo v četrtfinalu letošnje Lige prvakov.

Pokoj? Mogoče čez deset let!

Ronaldinho dogajanje iz Evrope spremlja v domovini, kjer je pri Atléticu Mineiru spet našel samega sebe, potem ko je njegova kariera po odhodu k Milanu in Flamengu že začela ugašati. Tudi z zadetki nekdanjega nogometaša Grêmia je Atlético nedavno napredoval v izločilne boje pokala Libertadores, zmaga na prestižnem turnirju in brazilski naslov pa sta za Ronaldinha velik navdih.

"Želim si osvojiti brazilsko ligo in pokal Libertadores, kar mi ni uspelo preden sem odšel v Evropo. Zato sem se vrnil," je priznal Ronaldinho, ki se je le nasmehnil šaljivemu namigu, da bi se moral počasi že upokojiti: "Mogoče čez deset let, ali ko bom star 40. V svoji glavi sem še vedno mlad."

Z izvrstnimi predstavami v domačem prvenstvu si je prislužil tudi ponoven vpoklic v člansko izbrano vrsto. Mnogi navijači še vedno navijajo za to, da bi novi selektor Luiz Felipe Scolari Ronaldinha uvrstil v ekipo za prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo na domačih tleh, prav Ronaldinho pa je kot kapetan svojemu selektorju prinesel prvo zmago na sobotni prijateljski tekmi v Boliviji (4:0).

"Upam, da bom ostal v 'Seleçãu' in igral na svetovnem prvenstvu," si je še zaželel Ronaldinho in napovedal, da bo brazilska reprezentanca na velikem turnirju utišala kritike. "Imamo veliko mladih igralcev, veliko izjemnih igralcev. Menim, da bomo presenetili tiste, ki mislijo, da ne bomo imeli dobrega prvenstva."

V spomin ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.