Šport > Nogomet
21 ogledov

Ronaldinho še sanja o SP: spet za Brazilijo!

Ronaldinho se vrača domov. (Foto: Reuters) Reuters
Velika želja Ronaldinha, da bi na domačih tleh leta 2014 zaigral na svojem zadnjem svetovnem prvenstvu, bi se kaj lahko izpolnila. Nekdanji nogometaš Grêmia, PSG, Barcelone in AC Milana je namreč v torek dobil poziv v reprezentanco, kamor ga je za prvo tekmo po povratku na klop uvrstil novi selektor Luiz Felipe Scolari.

Tako kot Srečko Katanec v Sloveniji je njegov selektorski kolega Luiz Felipe Scolari v Braziliji v torek objavil svoj prvi seznam nogometašev po prihodu (ali bolje rečeno povratku) na klop reprezentance.

Na seznam sta se uvrstila tako Ronaldinho kot vratar Júlio César, ki ju ob zadnjem druženju Carioc pod že odstavljenim selektorjem Manom Menezesom ni bilo zraven. Tako fantazist Atlética Mineira kot vratar Queens Park Rangers sta zadnjo reprezentančno tekmo odigrala februarja proti Bosni in Hercegovini.

Scolari, ki je z Brazilci leta 2002 osvojil zadnji naslov svetovnega prvaka, je novembra sprejel ponudbo zveze in še drugič sedel na vroči stolček. Novi selektor je sicer vpoklical Ronaldinha, a izpustil Kakája in ponudil novo možnost nekdanjemu napadalcu Seville Luísu Fabianu. Brazilci bodo februarja odigrali prestižno prijateljsko tekmo z Anglijo, katere nogometna zveza v teh dneh slavi 150 let obstoja.

"Le redki boljši od Ronaldinha in Neymarja"

Vpoklic nekdaj najboljšega nogometaša na svetu, zdaj 32-letnega Ronaldinha, je seveda navdušila brazilsko javnost, ki lahko potem, ko je njihov ljubljenec ostal brez nastopa na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, zdaj v živo spremlja njegove dobre predstave v dresu Atlética.

"Želim si tisto, kar si želijo vsi ostali - da igrata nogomet tako, kot sta ga sposobna igrati," je o Ronaldinhu in Neymarju na novinarski konferenci dejal Scolari. "Le redki lahko igrajo bolje. Želim si tudi lepega obnašanja. Želim si, da bi bili odgovorni, ne glede na svojo starost."

Novi selektor je za razliko od svojega predhodnika Menezesa za tekmo 6. februarja vpoklical tudi navdušujočega Lazievega vezista Hernanesa, zraven pa bo tudi Bayernov branilec Dante. Scolarija na klopi petkratnih svetovnih prvakov od začetka domačega SP loči manj kot 18 mesecev.

Seznam igralcev brazilske nogometne reprezentance za tekmo z Anglijo:

Vratarji: Júlio César (Queens Park Rangers), Diego Alves (Valencia);

Branilci: Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Barcelona), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Leandro Castan (AS Roma), Miranda (Atlético Madrid), Filipe Luís (Atlético Madrid);

Vezisti: Ramires (Chelsea), Arouca (Santos), Paulinho (Corinthians), Hernanes (Lazio), Oscar (Chelsea), Ronaldinho (Atlético Mineiro);

Napadalci: Hulk (Zenit Sankt-Peterburg), Neymar (Santos), Lucas (Paris Saint-Germain), Fred (Fluminense), Luís Fabiano (São Paulo).

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 19:44 22.januar 2013.

    Če pa taki virtuoz nebi šel na SP, te bi pa to bla katastrofa!!!!!!