Šport > Nogomet
52 ogledov

Ronaldo ali Bolt? 96 metrov v 10 sekundah!

real atletico madrid cristiano falcao ronaldo Reuters
Portugalski športni dnevnik A Bola poroča, da naj bi Cristiano Ronaldo na sobotni tekmi proti Atléticu Madridu med tekom čez celo igrišče dosegel rekordno hitrost 33,6 km/h. V drugem polčasu je namreč z ene strani igrišča na drugo (okrog 96 metrov) pretekel v neverjetnih desetih sekundah.

Če so podatki točni, potem je Cristiano Ronaldo presegel tudi svojega prijatelja, jamajškega sprinterskega kralja Usaina Bolta, čigar povprečna hitrost naj bi znašala 10,4 metra na sekundo. Ronaldo je v drugem polčasu tekme proti Atléticu Madridu pretekel 96 metrov v desetih sekundah (9,6 metra na sekundo)

Nemški Der Spiegel dodaja, da je Ronaldo z doseženo hitrostjo 33,6 km/h najhitrejši nogometaš na svetu. Portugalec je v soboto spet spominjal na svoje najboljše izvedbe, saj je poleg izvrstnega prostega strela prav po omenjenem sprintu zatresel še vratnico, enkrat pa še prečko nesrečnega vratarja Thibauta Courtoisa.

"To je bila za nas fantastična noč," je po tekmi za klubsko televizijo povedal Ronaldo. "Igrali smo dobro in zabili dva gola. To je bila pomembna zmaga. Pričakovali smo zelo težko tekmo, a bili smo boljši od njih. Vedno je dobro zmagati na derbiju, a ne smemo se zadovoljiti le s tem."

Boljši celo od Messija

Prav Courtois je bil tudi zadnji vratar, ki mu je Ronaldo z direktnim prostim strelom zatresel mrežo. To se je zgodilo na ligaški tekmi v lanski sezoni, ko je Real 11. aprila dobil derbi na stadionu Vicente Calderón.

V zadnjih šestih sezonah je Ronaldo najboljši strelec, ko gre za gole s prostih strelov. Portugalec je tako zabil deset zadetkov, za njim pa zaostajata Lionel Messi in Juan Arango (6) ter Santi Cazorla, Xavi Hernández in Beñat Etxebarria (5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.