Šport > Nogomet
19 ogledov

Ronaldo: "Hočem Raúlovo sedmico!"

1/13
Žurnal24 main
Po podpovprečnem svetovnem prvenstvu s Portugalsko, ki mu je sledilo še nenadno rojstvo nezakonskega sina, se Cristiano Ronaldo z Realom Madridom pripravlja na novo sezono. Nosil bi sedmico Raúla.
Rad bi nosil sedmico, gotovo bi bil Raúl zadovoljen s tem, saj se z njim tudi malce identificiram.
Cristiano Ronaldo

Na prvi novinarski konferenci v Los Angelesu, kjer se Real Madrid pod taktirko novega stratega Joséja Mourinha pripravlja na novo sezono, je spregovoril Portugalec Cristiano Ronaldo. Po eni sezoni, v kateri je moral blagovno znamko "CR7" zamenjati s "CR9", se, kot kaže, obeta nova sprememba. Zaradi odhoda Raúla Gonzáleza je sedmica spet prosta in Cristiano jo hoče. In kar Cristiano hoče, to Cristiano dobi. Na priprave je prišel celo prej, kot je bilo načrtovano ... POGLEJTE SI GALERIJO S PRVEGA TRENINGA REALA.

"Raúl je velik kapetan, a igral in zmagoval bo še naprej, saj je velik profesionalec," je o ikoni Reala in Španije povedal Ronaldo. Kljub vsemu bo odhod veterana verjetno blagodejno vplival na Portugalca, saj bo bela slačilnica končno tudi zares postala "njegova". Če ne zaradi drugega pa zaradi trenerja Mourinha, ki bo igro še bolj kot njegov predhodnik Manuel Pellegrini podredil svojemu rojaku: 

"Dobro ga poznam, vedno sem govoril o njem (o Mourinhu, op. p.). Njegovi treningi so spektakularni. Zelo so intenzivni, obožujem jih. Vidim soigralce, kako so utrujeni, in to je normalno, a tudi zelo navdušujoče. Vsi smo navdušeni, ker treniramo pod 'Moujem' s ciljem zmagati v vseh tekmovanjih. Mourinho je trener z izkušnjami, zmagovalec. Njegovi naslovi govorijo sami zase," je povedal o prvih kontaktih z Mourinhem.

Ronaldo je tako oči vrgel na spremembo številke, ki ga je krasila še pri Manchestru Unitedu in v kateri si je ustvaril nogometno ime. Sedmica Raúla tako po njegovi zaslugi (še) ne bo odšla v pokoj: "Rad bi nosil sedmico, gotovo bi bil Raúl zadovoljen s tem, saj se z njim tudi malce identificiram."

Prepričan sem, da bomo v tej sezoni mnogo boljši kot v lanski.
Cristiano Ronaldo

Boj za vrh španske La Lige bo letos verjetno najhujši v moderni zgodovini. Barcelona je kljub multimilijonskim nakupom v lanski sezoni vzela še eno špansko krono in Ronaldo si jo želi pripeljati nazaj v kraljevo prestolnico: "Lani so bili oni bolj konstantni kot mi. Upam, da se bo letos to spremenilo, ampak Barça nas ne zanima preveč in ne bojimo se je, saj bomo tudi mi igrali na zelo visokem nivoju. Prepričan sem, da bomo v tej sezoni mnogo boljši kot v lanski," je še pribil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.