Šport > Nogomet
19 ogledov

Ronaldo jezen na zdravnike: napaka vzela "Clásico"

Ronaldo Bale Pepe Modrić trening Real Madrid Schalke 04 Liga prvakov osmina fina EPA
Madridski zvezdnik Cristiano Ronaldo od četrtka dalje opravi po dva treninga na dan, poleg klubskega še s slovitim fizioterapevtom Joaquínom Juanom, a ga po poročanju dnevnika AS ne bo v ekipi za sredin pokalni "El Clásico". Pri Barçi spet alarm v obrambi.

Cristiano Ronaldo ne bo mogel sodelovati na sredini finalni tekmi v Valencii, kjer bo Real Madrid na "El Clásicu" proti Barceloni skušal osvojiti prvo lovoriko pod novim trenerjem Carlom Ancelottijem, prvo od treh, ki so še na voljo belemu baletu.

Dnevnik AS poroča, da je Ronaldo zdaj povsem osredotočen, da bi načeto koleno pozdravil do polfinalnega zmenka z Bayernom v Ligi prvakov, zato je začel močno garati na treningih. V klubski bazi Valdebebas preživi kar pet ur (v telovadnici in bazenu), dodajajo dobro obveščeni madridski kolegi.

Poiskal drugo mnenje

Po tem, ko je magnetna resonanca 9. aprila potrdila, da je utrpel skoraj dva centimetra dolgo raztrganino vlaken v levi stegenski mišici, ga je to skupaj s težavami v kolenu, ki ga mučijo vse od marca, prisililo v enega od redkih premorov v karieri.

Ronaldo je za drugo mnenje v Portu povprašal tudi priznanega kirurga Joséja Carlosa Noronho, nato pa se v Madridu predal vodstvu slovitega fizioterapevta Joaquína Juana, ki je v preteklosti že pomagal Pauu Gasolu, zdaj pa skuša pred mundialom čudežno na zelenice vrniti še kolumbijskega napadalca Radamela Falcaa.

"Izgubil zaupanje v klubske zdravnike"

"Od četrtka dalje Ronaldo trenira dvakrat na dan. Zjutraj pride v Valdebebas z načrtom, ki mu ga je sestavil Juan, popoldne pa opravi drugi del treninga. Ker niso zadeli z diagnozo njegove poškodbe, 'crack' ne bo nared pravočasno za finale pokala," piše AS.

"Po tem, ko se je poškodoval 2. aprila na prvi tekmi izločilnih bojev z Borussio Dortmund, so šele 9. aprila zaznali raztrganino, s tem pa izgubili dragoceni čas. Zaradi tega spodrsljaja je Portugalec izgubil zaupanje v klubske zdravnike, kar se jasno vidi. Zato je stekel k Noronhi in Juanu."

Ronaldo je vseeno prepričan, dodajajo, da bo pripravljen za obe tekmi z Bayernom v Ligi prvakov. Njegova vrhunska pripravljenost mu seveda dovoljuje hitrejše celjenje ran od "navadnih smrtnikov", že v sezoni 2010/11 je po poškodbi zadnje stegenske mišice okreval 13 dni. Zdaj sta že minila dva tedna, do prve tekme z Bayernom pa je še osem dni ...

Puyol zadnje Barçino upanje

Barcelona, ki je še pred nekaj tedni slavila epsko zmago na ligaškem "El Clásicu" v Madridu, je od takrat že ostala brez možnosti (vsaj) za en naslov, saj je izpadla iz Lige prvakov, njena ligaška forma pa je upadla do te mere, da je prednje poleg vodilnega Atlético Madrida pred pokalnim finalom skočil tudi Real.

Katalonce poleg očitnih težav s kemijo v moštvu mučijo tudi poškodbe v zadnji vrsti – Gerard Piqué še ne bo nared za tekmo na Mestalli, medtem ko Marc Bartra dobro celi rane, a njegov nastop ni zagotovljen. Na presenetljvi ponedeljkovi novinarski konferenci je spregovoril že dalj časa odsotni kapetan Carles Puyol. Morda bo prav legendarni branilec začel svoj zadnji obračun z večnimi rivali, preden se po koncu sezone poslovi od kluba. Možnosti ni zavrnil.

"Skušal bom biti pripravljen"

"Delam, da bi bil nared za tekmo, tako kot Bartra in Piqué bom skušal biti pripravljen in ure pred tekmo bomo ocenili, če bomo imeli možnost za nastop. (Sergio) Busquets je pokazal, da lahko igra tam, prav tako tudi Adriano in (Alex) Song," je v ponedeljek dejal Puyol, čeprav katalonski mediji njegovo napoved ocenjujejo za precej optimistično.

Katalonci so z rezervnim vratarjem Joséjem Manuelom Pintom (sezono je s poškodbo kolenskih vezi že končal Víctor Valdés) in branilskim dvojcem vezistov Javierja Mascherana in Sergia Busquetsa med vikendom izgubili pri Granadi (0:1). Spremeniti Busquetsa iz vezista v branilca je bil sicer eden od neuresničenih projektov nekdanjega trenerja Josepa Guardiole, vrzel v obrambi sta v zadnjih letih bolj pogosto krpala Mascherano in Adriano, medtem ko Alex Song, ki je v klub prišel kot vezist, ki naj bi bil že pripravljen na to vlogo, praktično ni dobil priložnosti v osrčju obrambe.

Komentarjev 1
  • Andrej Kovačič 13:17 15.april 2014.

    kaaam te napihujejo mediji ta el clasiko... barcelona in real sta najbolj pokvarjena kluba v španiji ki zapravljata denar ki pripada tudi ostalim klubom od tv pravic