Šport > Nogomet
41 ogledov

Ronaldo komentiral tudi Oblaka

cristiano ronaldo Profimedias
Ronaldo, Ronaldo in Ronaldo, se je glasil seznam strelcev ob koncu prve polfinalne tekme Lige prvakov med Realom in njegovim mestnim tekmecem Atlético Madridom.

Real Madrid si je na zelenici domačega stadiona Santiago Bernabéu priigral ogromno prednost pred povratno polfinalno tekmo Lige prvakov in se z eno nogo že uvrstil v finale najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Prvo ime večera je bil portugalski napadalec Cristiano Ronaldo, ki je kar trikrat ugnal slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka in ključno pripomogel k visoki zmagi njegove ekipe (3:0). "Igrali smo fenomenalno. Imamo lepo prednost, a ni še konec. Atlético je zelo močna ekipa in v polfinale se niso uvrstili po naključju. Ostati moramo zbrani," je povedal 31-letnik.

Ronaldo je prvi nogometaš v zgodovini, ki je dosegel tri hat-tricke v izločilnih tekmah Lige prvakov, kar mu je uspelo le dva tedna po tem, ko je v četrtfinalu zabil tri gole Bayern Münchnu. Na tekmi z Atléticom je dosegel sedmi hat-trick v tem tekmovanju in se tako izenačil z Lionelom Messijem (7). 

cristiano ronaldo jan oblak | Avtor: EPA EPA


Ronaldo je na izločilnih tekmah LP zabil 52 golov, od tega 13 v polfinalih. Postal je četrti nogometaš s hat-trickom v tej fazi tekmovanja in prvi po Robertu Lewadowskemu (2013).

Pred domačimi gledalci je zabil 397., 398. in 399. gol v dresu Real Madrida, čeprav mu jih španski velikan pripisuje 400. Razlog za to je sporni zadetek s tekme proti Real Sociedadu iz leta 2010. Takrat se je po strelu Portugalca žoga odbila od Pepeja, ki je kasneje izjavil: "Ne glede na to, kaj piše v poročilu, je gol Cristianov." La Liga je kljub temu zadetek pripisala branilcu.

Z uradno statistiko se ne strinja niti Ronaldo, ki je po včerajšnji tekmi dejal: "Zelo sem vesel, da sem dosegel 400 golov za Real Madrid."

Učinek Jana Oblaka

Realovci na letošnjih tekmah z mestnim rivalom v rezultatskem pogledu niso bili tako dominantni kot v Ligi prvakov, za kar gre največ zaslug slovenskemu čuvaju mreže. Tega se zaveda tudi portugalski superzvezdnik. "Igrali smo odlično od začetka do konca. Goli so prišli naravno. V La Ligi smo dobro igrali proti njim, toda Oblak je ubranil veliko strelov. Tokrat je šla žoga v mrežo," je dejal.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA

Pogovor z glavnim sodnikom

Portugalec je prvi gol na tekmi dosegel v 10. minuti, ob polčasu pa se je na družabnih omrežjih vnela razprava, da je bil pred tem v prepovedanem položaju. Ronaldo se je zato odločil, da bo o tem povprašal glavnega sodnika. "Atkinson, ofsajd?'' je zaklical v tunelu. ''Sprva si bil, potem pa ne,'' mu je odvrnil sodnik. "Ja, ampak se nisem vmešal," ga je prekinil Ronaldo, nakar mu je Atkinson pritrdil in tako potrdil regularnost zadetka.

ronaldo atkinson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.