Šport > Nogomet
19 ogledov

Ronaldo kot general, a Messi je čarovnik

Cristiano Ronaldo Messi El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
"Cristiano je na igrišču kot general, pravi vodja. A Messi je čarovnik. Oba sta že zdaj brez dvoma živi legendi svetovnega nogometa," se Sepp Blatter ni želel izreči, kdo je boljši.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je v pogovoru za španski dnevnik Marca med drugim dejal, da je legenda argentinskega nogometa Diego Maradona "dober deček", čeprav slednji ves čas napada krovno nogometno organizacijo. A razlog za to naj bi bilo dejstvo, da si Maradona želi delati pri Fifi.

"Maradona resda ves čas kritizira naše delo pri Fifi in ko sva se srečala, sva se objela, on pa mi je dejal: 'tako, predsednik, želim delati za Fifo'. On je brez dvoma dober fant," je dejal Blatter za madridski športni dnevnik.

Maradona je v preteklosti večkrat javno ostro nastopil proti Fifi, a Blatter vseeno poudarja toplino njunega odnosa ter veselje ob vsakem srečanju z nekdanjim igralcem Napolija in Barcelone.

Medtem ko ni imel noben težav, da je za najboljšega v "njegovih časih" po svojem izboru razglasil nekdanjega zvezdnika madridskega Reala Alfreda di Stefana, pa se 76-letni Blatter, ki je na čelu Fife že od leta 1998, nikakor ni želel odločiti med zvezdnikom Barce Lionelom Messijem in Reala Cristianom Ronaldom.

Na vprašanje, kdo je boljši, je diplomatsko dejal: "Oba sta izjemna in dobra za nogomet." A nato le dodal: "Cristiano je na igrišču kot general, pravi vodja. A Messi je čarovnik. Oba sta že zdaj brez dvoma živi legendi svetovnega nogometa."

Komentarjev 1
  • d 19:17 07.september 2012.

    Kakšne klamfa tale Blatter, vodja ne sme biti sebičen in poln ega