Šport > Nogomet
5495 ogledov

Ronaldo kupuje španskega nogometnega prvoligaša

Ronaldo
Španski mediji poročajo, da naj bi nekdanji najboljši nogometaš na svetu Ronaldo Luis Nazario de Lima za 30 milijonov prevzel španski klub Real Valladolid.

Španski nogometni klub Real Valladolid je že nekaj mesecev tarča različnih pregovorov in mrzlično išče novega lastnika ter predsednika, kot poročajo španski mediji, pa naj bi to postal brazilski zvezdnik Ronaldo.

Nedolgo nazaj se je omenjalo ime mehiškega mogotca Ernesta Tinahere, ki ga je prehitel trenutni lastnik Carlos Suarez, ki pa naj bi se umaknil pred Ronaldom ter prevzel funkcijo člana klubskega odbora.

Ronaldo, ki je že v januarju javno izrazil željo, da bi prevezel kakšen nogometni klub iz španske ali angleške druge lige, naj bi večinski delež Valladolida odkupil s 30 milijoni evrov.

Brazilski zvezdnik se sicer v svoji postnogometni karieri še ni ravno proslavil, saj je poleg številnih težav v osebnem življenju, imel nekaj problemov tudi v svoji poslovni karieri, ko je že enkrat prevzel lastništvo nad nogometnim klubom in sicer ameriškim Fort Lauderdaleom, ki je pod Ronaldom propadel leta 2016.

bolnišnica bolniška postelja pacient Ibiza Šport Ronaldo pristal na intenzivni negi

Ronaldo sicer velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Za Brazilijo je zbral 98 nastopov, na katerih je dosegel izjemnih 62 zadetkov, dvakrat pa je postal svetovni prvak. Na klubskem nivoju je najbolj ostal v spominu po svojih izjemnih partijah v dresu Real Madrida, s katerim je dvakrat osvojil špansko ligo ter milanskega Interja, s katerim je osvojil Pokal UEFA. Poleg njiju je nastopal še za brazilska Cruzeiro in Corinthians, nizozemski PSV, špansko Barcelone ter italijanski Milan.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.