Šport > Nogomet
15 ogledov

Ronaldo: "Misija nemogoče IV"

Žurnal24 main
Prvi finalist Lige prvakov je znan: Barcelona, ki je na drugi tekmi z Realom remizirala in si tako kupila vstopnico za Wembley. Cristiano Ronaldo še vedno ne more pozabiti prve tekme.

Eden najbolj besnih po drugi polfinalni tekmi Lige prvakov in izpadu Reala je bil Cristiano Ronaldo. Priznal je sicer, da je Barcelona odlično moštvo, ki pa je imelo veter v hrbet. "To je bila Misija nemogoče IV," je megazvezdnik potegnil vzporednico s kultno serijo filmov: "Vedeli smo, kaj se bo zgodilo. Tega smo navajeni. Možnosti za preboj v finale so nam vzeli na prvi tekmi. Nad stvarmi, ki so se dogajale na prvi in povratni tekmi, se je treba zamisliti. Barcelona ima odlično ekipo, ampak še nekaj za sabo. Težko je bilo igrati z desetimi igralci proti njim in težko je bilo igrati ob razveljavljenem golu."

Veljaven zadetek?
Ronaldo se je obregnil še ob dvoboj s Javierjem Mascheranom. "Gerard Pique me je porinil, jaz pa sem padel na Mascherana. Ta je drugačen, kot je bil v Liverpoolu. V Barceloni so ga naučili goljufati," je bil naostreno neposreden Ronaldo.

Moštvo se je odlično odrezalo, predvsem v obrambi. Vedeli smo, da bo Real pritisnil. Žogo smo imeli več v svoji posesti in v skupnem seštevku smo bili boljši.
Xavi, vezist Barcelone

"Milijoni ljudi so videli gol, temu ni več kaj dodati," je temo nadaljeval tudi namestnik Joséja Mourinha na Realovi klopi Aitor Karanka: "Če gol ne bi bil razveljavljen, bi ujeli priključek. Zadetka še nisem videl vnovič, ampak vsi mi pravijo, da je bil dosežen na pravilen način."

Guardiola: "Sodnik je imel vpliv"
Povsem drugačno je bilo razpoloženje v nasprotni garderobi. "Za nami je težkih 20 dni. Štirikrat smo igrali proti najbolj žilavemu nasprotniku, najbogatejši ekipi na svetu. Velikokrat je imel vpliv sodnik," je priznal Barcelonin trener Pep Guardiola, a: "Vendarle smo igrali zelo dobro." Po Pepovem mnenju se bodo Katalonci v finalu srečali z Manchestrom, ki so ga pred dvema letoma že premagali.

Alves o prenašanju porazov
Oglasil se je tudi Barcelonin branilec Dani Alves, ki je bil pred tekmo v središču pozornosti, saj je Pepe prav po dvoboju z njim na prvi tekmi prejel sporni rdeči karton: "Ko smo proti Realu v finalu kraljevega pokala izgubili z 0:1, smo to sprejeli, saj je Real dosegel gol več od nas. To je razlika med Barcelono in drugimi klubi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.