Šport > Nogomet
13 ogledov

Ronaldo morda že na pokalnem El Clásicu

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo se je iz Porta vrnil v Madrid, kjer se bo posvetil rehabilitiaciji z enim najboljših fiziterapevtov na svetu Joaquínom Juanom, ki je v preteklosti skrbel za Paua Gasola in Radamela Falcaa.

Cristiano Ronaldo je v četrtek odpotoval v Porto, kamor se je odpravil po drugo mnenje o poškodbi stegenske mišice, zaradi katere ni mogel zaigrati na povratni četrtfinalni tekmi Lige prvakov z Borussio Dortmund. Superzvezdnik madridskega Reala je manjkal tudi na ligaškem obračunu z Real Sociedadom, trener Carlo Ancelotti pa je napovedal, da napadalec prav tako ne bo zaigral na sobotni tekmi z Almerío. Še vedno je pod vprašajem njegov nastop v finalu španskega pokala (Copa del Rey), ki bo na sporedu 16. aprila, nasprotnik Reala bodo večni tekmeci iz Barcelone.

Ronaldo je v Madridu opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal raztrganino na stegenski mišici. Portugalec bi moral počivati dva tedna, vendar upa, da mu bo s pomočjo fizioterapevta uspelo skrajšati čas okrevanja. Joaquín Juan je leta 2012 pomagal Ángelu di Maríi, ta pa ga je priporočil Ronaldu. Juan velja za enega najboljših fizioterapevtov na svetu, poleg Fabrizzia Borre, ki je pomagal Fernandu Alonsu, in Rafaela Mayme, ki skrbi za Rafaela Nadala.

Ancelotti: Ne vem, če bo igral

Carlo Ancelotti je na tiskovni konferenci spregovoril o žrebu polfinalnih parov Lige prvakov in razkril, da usoda Ronalda za finale španskega pokala še vedno visi v zraku. ''Jutri ne bo zaigral z Almerío. Poškodoval se je na tekmi z Borussio. Med ogrevanjem pred povratno tekmo je potožil, da nekaj ni v redu. Ne vem, če bo lahko zaigral v finalu pokala. Morali bomo počakati nekaj dni, da vidimo, kaj se bo izcimilo. Pogovarjal sem se z njim in ni preveč zadovoljen. Upam, da bo do časa okreval, vendar ničesar ne bomo tvegali. Če ne bo pripravljen, ne bo igral,'' je povedal italijanski strateg, o žrebu Lige prvakov pa: ''To je bil dober žreb, saj smo bili udeleženi vanj. Dobili smo težkega nasprotnika, vendar verjamemo, da lahko prikažemo dobro igro. Real Madrid že dolgo ni bil položaju, kjer bi se potegoval za vse tri lovorike. Razmišljamo le o jutrišnji tekmi, ne o pokalnem finalu ali Ligi prvakov. Zmagati moramo na preostalih šestih ligaških tekmah.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.