Šport > Nogomet
23 ogledov

Ronaldo na jubileju po Messijev rekord

Ronaldo Real Madrid Borussia Dortmund Liga prvakov četrtfinale EPA
Cristiano Ronaldo se bo poskušal na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov Borussii Dortmund oddolžiti za lanskoletni poraz in spotoma podreti strelski rekord Lionela Messija.

cristiano ronaldo twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Real Madrid so bo na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov pomeril s svojim lanskoletnim krvnikom Borussio Dortmund. Srečanje bo imelo poseben pomen za Cristiana Ronalda, ki bo nastopil na jubilejni stoti tekmi v Ligi prvakov, na kateri bo imel priložnost, da izenači oziroma izboljša rekord 14 zadetkov, kolikor sta jih v eni sezoni dosegla Lionel Messi in José Altafini.

Ronaldo, ki je v letošnji sezoni zbral 13 golov, bo imel na voljo vsaj še dve priložnosti, ko se bodo galaktiki v naslednjih nekaj dneh dvakrat pomerili z Borussio. CR7 je svojo spektakularno kariero v Ligi prvakov začel pri 17 letih, ko je s Sportingom debitiral v kvalifikacijah tega tekmovanja. Leta 2003 se je začel njegov meteorski vzpon v dresu Manchester Uniteda, s katerim je leta 2008 osvojil najelitnejše nogometno tekmovanje na svetu. V letošnji sezoni je dosegel zanj rekordnih 13 golov, kar ga na večni lestvici uvršča na tretje mesto. Pred njim sta samo še Lionel Messi (67) in Raúl (71).

Najboljši strelci v Ligi prvakov:

1. Raúl (Špa) 71 (142)
2. Lionel Messi (Arg) 67 (84)
3. Cristiano Ronaldo (Por) 63 (99)
4. Ruud van Nistelrooy 56 (Niz) (73)
5. Thierry Henry (Fra) 50 (112)
6. Alfredo Di Stéfano (Arg/Špa) 49 (58)
7. Andrij Ševčenko (Ukr) 40 (100)
8. Eusébio (Por) 46 (65)
9. Filippo Inzaghi (Ita) 46 (81)
10. Didier Drogba (Sko) 42 (85)

xx (xx) – število golov (število nastopov)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.