Šport > Nogomet
64 ogledov

Ronaldo ne izključuje selitve v Barcelono

cristiano ronaldo EPA
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo ne izključuje možnosti, da bi v prihodnosti zaigral za Barcelono ali angleški klub, ki ni Manchester United.

'Nikoli ne reci nikoli' je življenjski moto, kateremu ostaja zvest najboljši strelec v zgodovini Real Madrida. 

Legendarni napadalec belega baleta je po visoki zmagi na zadnji tekmi skupinskega dela Lige prvakov, na kateri je prispeval štiri gole in spotoma poskrbel za nov zgodovinski mejnik, dejal, da je zadovoljen pri Real Madridu, a dopušča možnost, da bi v prihodnosti zaigral za katerega drugega evropskega velikana. 

Ob tem ne izključuje niti Barcelone niti premierligaških rivalov njegovega nekdanjega kluba. ''Vem, da bi bilo to nekoliko bolj zapleteno, toda...,'' je povedal Ronaldo in po daljšem premoru dodal: ''Zavedam se, da je skoraj nemogoče, da bi nekoč igral za Barcelono ali angleški klub, ki ni Manchester United. Zapleteno je, a nič ni 100-odstotno. Kot sem že povedal, v nogometu ni nič zagotovljeno.''

''Vse je odprto, vse lige. Morda bom kariero končal pri Real Madridu. Govorim odkrito. Ne vem, kaj se bo zgodilo jutri. Če bi bil 75-odstotno prepričan, bi to tudi povedal. Nimam pojma,'' je dodal portugalski reprezentant, ki se, vsaj za zdaj, še ne vidi onkraj Atlantika.

''V tem trenutku se ne vidim, da bi igral v ameriški ligi. V dveh, treh letih bom morda razmišljal drugače. Težko je odgovarjati na ta vprašanja, saj nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Raje ostajam v sedanjosti. Uživam v sedanjosti in Real Madridu. Ne vem pa, kako bom razmišljal čez nekaj let,'' je povedal 30-letnik, ki ima pogodbo z Realom sklenjeno do leta 2018.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Ronaldo je pomiril namigovanja, da naj bi že po koncu letošnje sezone oblekel dres Paris Saint-Germaina. ''Ko se bom približeval izteku pogodbe, bom moral sprejeti odločitev, ali bom ostal pri Real Madridu in se preselil k drugemu klubu. To je normalno. Nisem zaskrbljen, saj vem, da ima vsaka stvar začetek in konec. Pripravljen sem na to. Pripravljen sem ostati pri Real Madridu, oditi, končati svojo kariero, ko bo prišel primeren trenutek. To je del službe,'' je razmišljal Ronaldo, ki ga v začetku novega leta čaka podelitev zlate žoge.

''Nimam vpliva na to, kdo bo zmagal. Ni tako kot pri zlatem čevlju, kjer šteje statistika. Tukaj gre za glasovanje, zato je težje. Včasih ljudje ne pogledajo, kaj si naredil v preteklosti, ampak le to, kaj počneš v tem trenutku. Če bi zmagal, ne bi bil presenečen, saj sem imel odlično sezono. Kar zadeva številke, je bila to moja najboljša sezona. Kar zadeva lovorike, pa je zgodba drugačna. Kdorkoli bo zmagal, si bo to zaslužil,'' je povedal napadalec, ki pri 30 letih nikakor ne razmišlja o upokojitvi.

''O tem še ne razmišljam. Počutim se močnega. Hiter sem. Hitrejši od nekaterih 21-, 22-letnikov, s katerimi igram. Upam, da bo tako tudi ostalo,'' je zaključil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.