Šport > Nogomet
12 ogledov

Ronaldo: Neymar, pojdi v Evropo!

Neymar Reuters
Brazilski Ronaldo je svojemu mlademu rojaku Neymarju v nasprotju z mnogimi svetoval čim hitrejši odhod v Evropo. Po njegovem se mladi napadalec Santosa v domači ligi ne more naučiti nič novega.

Saga o Neymarju se še kar nadaljuje. Nadarjenega 19-letnika s(m)o mediji v poletnem prestopnem roku selili v številne evropske velikane, razprave o nadaljevanju njegove kariere pa se še vedno niso končale. Obstanek v domačem okolju pri Santosu so mnogi ocenili kot pravo potezo za tako mladega igralca. Brazilska legenda Ronaldo pa meni, da to ni bilo najbolje za kariero Neymarja, saj naj bi bilo po njegovem mnenju bolje, da bi odšel na staro celino, kjer se nogomet igra na nekoliko višji ravni. "Njegov pravi napredek bomo videli od tistega trenutka, ko se bo preselil v Evropo. To bo najvažnejši trenutek v njegovi karieri. Menim, da je tukaj naredil vse, kar je lahko naredil s svojim talentom, in da je čas, da se preizkusi v močnejših sredinah," je dejal eden najboljših napadalcev vseh časov. Ronaldo je rodno Brazilijo zapustil že pri 18. letih, ko je odšel v nizozemski PSV in niti za trenutek ni obžaloval te poteze. "Moje mišljenje je, da je velika škoda, ker Neymar ostaja v Braziliji," je še dodal Ronaldo.

Kot daleč najresnejša kupca za Neymarja sta se pokazala Barcelona in Real Madrid. Igralec sam pa je pred časom znova ponovil, da o odhodu v Evropo ne razmišlja pred letom 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.