Šport > Nogomet
7 ogledov

Ronaldo ni zabil samo Dinamu

DInamo Zagreb proti Real Madridu v Ligi prvakov (Maksimir) EPA
Cristiano Ronaldo je tudi v letošnji sezoni zadetke zabijal kot po tekočem traku. Postal je prvi v zgodovini, ki je v eni sezoni zabil prav vsem ekipam v španskem prvenstvu. Portugalec v letošnji sezoni ni premagal le Dinamovega vratarja Ivana Kelavo.

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je v nedeljo z zadetkom v zadnjem kolu španskega prvenstva proti Mallorci postal prvi nogometaš v zgodovini, ki je v eni sezoni Primere Division zabil vsaj en zadetek prav vsem ekipam v ligi. CR7 je v Ligi prvakov dodal še deset zadetkov proti petim nasprotnikom. Prav neverjeten podatek je, da Ronaldo v letošnji sezoni ni zabil le Dinamu.

"Nisem poznal tega podatka. To je fenomenalno. Veliki vratarji, kot so Lloris, Valdés in Neuer, se ne morejo pohvaliti s tem," je ob tem dejstvu za 24sata dejal Dinamov vratar Ivan Kelava, eden redkih, ki se lahko pohvali, da ga Realov zvezdnik v letošnji sezoni ni premagal. Na Maksimiru je bilo v predtekmovanju Lige prvakov 1:0 za galaktike, edini zadetek je zabil Angel di Maria. "Spominjam se, da je bil zelo neugoden. Enkrat iz prostega strela, nekajkrat pa iz približno desetih metrov. Malo mu je manjkalo, da bi zabil tudi nam, toda jaz sem nepremagljiv," se je pošalil Kelava.

Najbolje plačani nogometaš v zgodovini Reala je v Madrid prišel pred tremi leti. Vodstvu kluba pa se je povrnil prav vsak evro, ki so ga vložili v Ronalda. Portugalec zabije na vsakih 74 minut, kar pomeni, da v povprečju na srečanje zabije več kot zadetek. Skupno je zabil že 121 golov, samo v letošnji sezoni 60 (28 z desno nogo, sedem z levo, 14 iz enajstmetrovke, štiri iz prostega strela in štiri z glavo). Izjemna statistika izjemnega nogometaša, ki pa kljub vsemu znanju ni uspel zabiti Dinamu.

Komentarjev 1
  • Boco 12:09 15.maj 2012.

    "Izjemna statistika izjemnega nogometaša, ki pa kljub vsemu znanju ni uspel zabiti Dinamu".Po moje se zdej ful sekira. Mogoče zaradi tega celo slabo spi...