Šport > Nogomet
33 ogledov

Ronaldo: Nimam telefona, ima ga moja tajnica

Ronaldo Portugalska golf avto mobitel telefon pogovor EPA
Cristiano Ronaldo tudi na podelitvi nagrad dnevnika Marca ni želel potrditi, da se bo udeležil podelitve zlate žoge v Zürichu.

Dnevnik Marca je v ponedeljek v Madridu podelil najprestižnejše športne nagrade v državi, naslov igralca leta v La Ligi pa je osvojil Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo. Portugalec se na podelitvi ni mogel izogniti novemu vprašanju o Seppu Blatterju, predsedniku Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki ga je tako famozno užalil z oponašanjem in oznako komandanta.

"Nimam telefona. Ima ga moja tajnica, jaz ga ne uporabljam. Nisem še dobil informacij o tem klicu," je o domnevnih pozivih Blatterja, ki se mu je bojda že večkrat želel opravičiti, dejal Ronaldo. Skrivnosten je bil Ronaldo tudi takrat, ko ga je eden izmed povezovalcev programa vprašal, če se bo udeležil slavnostne prireditve v Zürichu, kjer bo glavni favorit za zlato žogo.

Misli na sedanjost

"Najpomembneje je uživati v tej nagradi, ki mi jo je prišel z veliko truda podelit don Alfredo (Di Stéfano, po njem tudi nosi ime, op. a.)," je pristavil Portugalec. "Videl sem nekaj njegovih posnetkov in bil je fenomen. Kaj bi raje osvojil – pokal z Realom ali naslov svetovnega prvaka s Portugalsko? Stvari je potrebno vzeti tako, kot pridejo. Zdaj sem tukaj v Madridu, kjer bom poskušal osvojiti La Ligo in Ligo prvakov, tako kot mora Madrid storiti vsako leto. Ko pride mundial, pa bomo videli. Treba je misliti na sedanjost in sedanjost je zdaj Madrid. Rastemo, izboljšujemo se korak za korakom in smo dobri. Najbolj si želim pomagati ekipi in zdržati do konca sezone, ko se dobiva prvenstvo."

Ronaldo je še dejal, da je po dveh tekmah premora povsem pozdravil poškodbo stegenske mišice, ki jo je staknil pri Almeríi. Zatrdil je tudi, da bo "gotovo" igral na naslednji ligaški tekmi in dodal, da je to morda njegov najboljši začetek sezone v karieri.

Freixa: Messi je najboljši

"Formula uspeha je trdo delo," je še povedal Portugalec. Nagrade sta sicer dobila tudi člana Barcelone Lionel Messi in madridskega Atlética Thibaut Courtois. Odsotni Argentinec, v imenu katerega je nagrado prejel predstavnik za stike z javnostjo pri Barçi Toni Freixa, je osvojil nagrado za "Pichichija" lige (najboljšega strelca), Belgijec pa nagrado zamora za najboljšega vratarja.

"Še naprej nadziramo njegovo okrevanje, ki se odvija zadovoljivo. Pričakujemo, da bo kmalu nared," je o Messiju dejal Freixa. "Pogrešamo ga tako, kot bi ga pogrešala vsaka ekipa, v kateri bi igral. Zato je najboljši igralec na svetu. Bo prišel v Zürich? Povabljen je, kajne? Torej ...?" 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.