Šport > Nogomet
22 ogledov

Ronaldo: "Nisem obseden z rekordom"

Žurnal24 main
Cristiano Ronaldo je z dvema goloma na nedeljski tekmi lige BBVA izenačil rekord Huga Sancheza in Telma Zarraja. Tekmo pred koncem prvenstva ima na lestvici strelcev 38 zadetkov.
Telmo Zarra je 38 golov v španski ligi zabil v sezoni 1950/51, Hugu Sanchezu pa je to uspelo v sezoni 1989/90. Oba sta rekord dosegla v dresu Reala.

"Počutim se odlično. Nikoli nisem pričakoval, da bom zabil toliko golov. V čast mi je, da sem ujel dve tako veliki legendi, toda najpomembnejša je zmaga na težkem terenu. Mourinho nam je dejal, da moramo dobro zaključiti sezono, da bomo lahko še bolje začeli drugo," je razlagal Ronaldo po zmagi Reala nad Villarrealom s 3:1.

Na zadnji tekmi prvenstva bo na Santiagu Bernabeuu imel priložnost, da zabije še kakšen gol in s tem postane absolutni rekorder španske lige. Portugalec se s tem ne obremenjuje. "Ostane mi še tekma proti Almerii, toda nisem obseden z rekordom. Najpomembneje je zmagovati. Sem srečen in ne lažem."

Kljub rekordu španske lige pa CR7 letošnje sezone ne bi oklical za najboljšo v svoji karieri. "Lahko rečemo najboljša sezona, če štejemo gole. Sem zadovoljen, toda ne kar se tiče ekipe. Želeli smo si osvojiti domačo ligo in Ligo prvakov ..."

Nogometaši Reala tudi tokrat niso pozabili na tiste, ki potrebujejo pomoč. Tako se bodo Ronaldo in druščina v sredo odpravili v Murcio, kjer bodo pomagali žrtvam potresa v Lorci. "To je zelo lepa gesta. Prav je, da pomagamo tistim, ki potrebujejo pomoč,'' je pogovor za as.com zaključil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.