Šport > Nogomet
8 ogledov

Ronaldo obležal po startu "pepčka" Pepeja

Ronaldo Pepe Real Madrid Espanyol pokal Copa del Rey Valdebebas
1/5
EPA
Težave z levo nogo bodo novega zvezdnika madridskega Reala Garetha Bala znova oddaljile od zelenic. Cristiano Ronaldo "preživel" start Pepeja na treningu.


Po zelo spodbudnem začetku kariere pri Real Madridu je Gareth Bale vstopil v pravzaprav pričakovano serijo poškodb glede na to, da ni opravil predsezone s svojim nekdanjim klubom Tottenhamom. Valižan bo po nekaj podpovprečnih predstavah zdaj izpustil še torkovo pokalno tekmo z Espanyolom.

Trener Carlo Ancelotti je namreč potrdil, da ima Otočan težave s svojo levico, potem ko je poškodovan zapustil že zadnjo ligaško tekmo z Granado na Bernabéuu (2:0). Bale je v prvem polčasu dobil tudi boleč udarec v mednožje, nato pa se za drugi polčas ni več pojavil na zelenici. V ponedeljek je po le nekaj minutah zapustil trening v klubski bazi Valdebebas.

Dobro si je opomogel po udarcu v "žogici"

"Nima težav z genitalijami, po tem si je dobro opomogel," se je na ponedeljkovi novinarski konferenci pošalil Ancelotti. "Ampak v levi nogi nima dobrega občutka in to malce vpliva na njegovo ravnovesje. Skušal je trenirati, toda ni mu bilo udobno, da pa bo pripravljen za nedeljsko tekmo, ga bom spočil," je proti težko pričakovanem ligaškem derbiju z Athleticom Bilbaom še pogledal Italijan.

Ancelotti je tudi razkril, da bo namesto Bala igral ljubljenec madridskega občinstva Jesé Rodríguez, ki je Valižana kot že nekajkrat v sezoni zamenjal tudi na zadnji ligaški tekmi. Mediji tudi natolcujejo, da bi lahko (oziroma da bi že kar moral) Ancelotti poiskati nov položaj na igrišču, a je Italijan zavrnil možnost, da bi Otočan tako kot na začetku profesionalne kariere igral na položaju levega bočnega branilca.

"Nismo navajeni igrati ob štirih"

"Levi bočni branilec ne bo. Lahko bi bil na boku v napadu na levi, čeprav bi morali za to spremeniti položaj Cristiana (Ronalda). Udobno se počuti na levi in tam bo igral tudi v prihodnje," je nadaljeval Ancelotti, ki je "v izogib tveganjem" napovedal še nekaj sprememb prve postave. Real sicer brani minimalno prednost iz Barcelone (1:0).

"Fizično smo v dobrem stanju, letos še nismo imeli poškodb mišice. Igralci so v zelo dobrem stanju, toda morali bomo paziti, ker nas čaka še veliko tekem. Do zdaj pa je ekipa zelo dobro," je še pristavil Italijan. Tako kot Barcelonin trener Gerardo Martino, ki se je malce hudoval nad pozno uro tekem njegovega kluba, je Ancelotti okrcal tudi razpored, po katerem Real igra popoldne.

"V soboto nismo igrali z veliko intenzivnosti zaradi različnih razlogov. Nismo navajeni igrati ob 16. uri. Za nas je bolje, da igralci, ki igrajo veliko tekem, igrajo ob 21. uri," je še zaključil "Carletto".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.