Šport > Nogomet
62 ogledov

Ronaldo obtožen utaje davkov

cristiano ronaldo Profimedias
Cristiano Ronaldo naj bi špansko državno blagajno prikrašal za skoraj 15 milijonov evrov.

Madridsko tožilstvo je zvezdnika Reala Cristiana Ronalda danes obtožilo, da je v štirih različnih zadevah prikrajšal državno blagajno za kar 14,7 milijonov evrov, po poročanju tujih tiskovnih agencij je omenjeno vsoto skril na bančnih računih v davčnih oazah. Davčne kršitve naj bi potekale v letih 2011 - 2014.

Ronaldo je pred tednom dni osvojil naslov v ligi prvakov, ko je njegov Real Madrid v finalu v Cardiffu s 4:1 premagal Juventus. Le nekaj dni kasneje je podjetje Forbes objavilo seznam 100 najbolje plačanih športnikov in na vrhu se je s 93 milijoni zaslužka v zgolj letu dni znašel prav Ronaldo. A kot kaže, vseh dohodkov vendarle v preteklih letih ni prijavil pristojnim oblastem. Cristianu Ronaldu naj bi Real trenutno plačeval 58 milijonov dolarjev letne plače, z naslova oglaševanja pa naj bi prejel še dodatnih 35 milijonov. To je še drugo leto zapored, da je Portugalec pristal na vrhu lestvice.

Ronaldo je sicer le eden izmed zvezdniko v španski nogometni ligi, ki so mu v zadnjih letih očitali davčno utajo. Med njimi je bil tudi prvi mož Barcelone Lionel Messi, ki si je prislužil 21-mesečno zaporno kazen, a mu v skladu s špansko sodno prakso ni bilo potrbno oditi za zapahe. V Španiji namreč ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja šli v zapor.

Na eno leto je bil obsojen tudi Javier Mascherano, Neymar pa se je moral braniti zaradi nepravilnosti pri njegovem prestopu iz Santosa v Barcelono. Messi je španskim davčnim oblastem sicer utajil 'le' 4,2 milijona evrov med letoma 2007 in 2009.

Izrečena kazen za očitana dejanja je lahko tudi do šest lest zapora. Glede na vsoto, ki naj bi jo Ronaldo utajil, bo glavni cilj njegovih odvetnikov verjetno sprejetje zaporne kazni pod dvema letoma, Portugalec pa bi tako lahko nemoteno nadaljeval kariero.

Komentarjev 3
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:13 13.junij 2017.

    To pa je požrešnost.Več ko imaš,več potrebuješ!

  • Pepe007 13:33 13.junij 2017.

    Verjetno se vprašajo, kaj točno od tega si je država in njeni državni uradniki s svojim delom in sposobnostmi zaslužili. Par mio € ni za nobenega drobiž. Mogoče se mu je zdelo, da je nekaj mio davka letno dovolj :)

  • antares 13:24 13.junij 2017.

    Ne razumem ljudi, ki so težki na stotine milijonov, potem se pa takole blamirajo za vsoto, ki je zanje itak drobiž.