Šport > Nogomet
13 ogledov

Ronaldo odgovoril na izziv Messija

Lionel Messi David Villa Andres Iniesta gol zadetek proslavljanje proslava vesel
1/27
Žurnal24 main
Barcelona je s 16. zaporedno zmago podrla rekord vseh rekordov v Španiji, Lionel Messi pa je Atléticu (3:0), zabil vse tri gole. Real Madrid je z dvema goloma Ronalda s 4:1 ugnal Real Sociedad.
Zgodovinska galerija iz Barcelone se nahaja TUKAJ!

Zgodovinski učbeniki se od sobote naprej pišejo na novo, saj je Barcelona po seriji rekordov proti Atléticu Madridu podrla verjetno enega največjih - število zaporednih zmag je podaljšala na številko 16, s čimer je odpihnila rekord Real Madrida iz sezone 1960/61, ko je gole zabijal še Alfredo Di Stefano. Tako kot je pri belem baletu nekoč plesal en Argentinec je tudi pri Blaugrani toliko let kasneje v središču pozornosti drug argentinski deček. Ime mu je Lionel Messi in tokrat je zabil hat-trick. "Vesel sem za zmago proti trdemu nasprotniku, ki ima trenutno sicer nekaj težav," je v prvi izjavi po tekmi dejal Messi. "Ne razmišljam o tem, da bi bil najboljši strelec. Pomembno je le, da še naprej zmagujemo in držimo prednost pred Realom, sam vemo, da bo bitka odprta vse do konca."

Prav Atlético je bil nazadnje tisti, ki je na podobnem osvajalnem pohodu ustavil Barço, toda tokrat je njena igra pač  iz nekega drugega planeta. Messi se je v 17. minuti otresel dveh branilcev in neubranljivo zadel z roba kazenskega prostora, nato pa je Davida De Geo matiral še iz neposredne bližine. Hat-trick je Messi zaokrožil v drugem polčasu, ko je De Gea trčil z Davidom Villo, Argentinec pa je bil na golovi črti hitrejši in spretnejši od gostujočega branilca. Pred nedeljsko tekmo Real Madrida, ki bo gostil Real Sociedad, so Katalonci pobegnili že na redko videnih deset točk prednosti ...

Messi spet "Pichichi"
Vsaj za eno noč se je Lionel Messi spet povzpel na vrh strelcev španske lige. Argentinčev hat-trick proti Atléticu pomeni, da je to sezono zabil že 24 ligaških golov, kar je toliko kot Cristiano Ronaldo. Madridski časnik Marca sicer še vedno zatrjuje, da je Ronaldo zabil gol več. Štejejo mu namreč tudi TALE zadetek, ki so ga uradni statistiki pripisali Pepeju.

Katarski milijoni snubijo Guardiolo
Trener Barcelone naj bi imel sicer v teh dneh na mizi astronomsko ponudbo. Katarska nogometna zveza je s trenerskega mesta v petek odstavila Bruna Metsuja. Razlog tiči v tem, da so katarski nogometaši na nedavno končanem azijskem prvenstvu izpadli že v četrfinalu. Po pisanju španskih medijev je prvi na spisku želja predsednika Sheikha Hamada Bin Khalifa Bin Ahmada Al Thanija za novega selektorja katarske nogometne reprezentance Pep Guardiola. Ta naj bi katalonskemu trenerju ponujal kar 20 milijonov evrov na leto. In dolgoročni cilj? Leta 2022 Katar s stilom trenutne igre Barcelone pripeljati v finale na domačem mundialu. Izziv in ponudba, ki jo je nemogoče zavrniti …

Guardiola se ne bi prodal?
Guardioli, sodeč po igralskih izkušnjah, nogometna eksotika ni tuja. V letih od 2003 do 2005 je namreč svoja igralska leta preživel v Dohi, prestolnici Katarja. Tedaj je brcal za klub Al-Ahly. In še zanimivost? Predsednik Al-Ahlyja je tudi predsednik Katarske nogometne zveze. Gremo še dlje ... Katarska fundacija Qatar Foundation je ob koncu lanskega leta z Barcelono podpisala 170-milijonov evrov vredno petletno pogodbo.

Ronaldo s 24 goli ujel Messija
Cristiano Ronaldo je na hat-trick Messija odgovoril z dvema zadetkoma v mreži Real Sociedada, s čimer se je s 24 zadetki z Argentincem izenačil na vrhu lestvice najboljših strelcev španskega prvenstva. Real, ki še naprej za Barcelono zaostaja za sedem točk, je že v 8. minuti v vodstvo popeljal Brazilec Kaka, ki je Claudia Brava ugnal s strelom po tleh. Ob polčasu je bilo že 3:0, obakrat je v polno zadel Ronaldo, ki je s tem prekinil post brez zadetka, ki je trajal kar štiri tekme. V 21. minuti je najprej vratarja ukanil z močnim strelom z razdalje, v drugo pa žogo v mrežo poslal z glavo. Gostje so na 1:3 znižali v 72. minuti. Iker Casillas je blokiral strel Raula Tamuda, žoga se je odbila do branilca Alvara Arbeloa, ki je žogo porinil v mrežo. Končni izid srečanja, 4:1, je v 89. minuti postavil novopečeni napadalec belega baleta Emmanuel Adebayor. Napadalec iz Toga, ki je v Madridu na posoji iz Manchester Cityja, je za Real zadel že med tednom v pokalu, sedaj pa svoj prvi zadetek dosegel tudi v prvenstvu.

Lestvica:
1. Barcelona 61 točk

2. Real Madrid 54
3. Villarreal 45
4. Valencia 44
5. Bilbao 38
...
18. Levante 21
19. Almería 20
20. Málaga 18

Španska liga, 22. kolo:

Almeria : Espanyol 3:2 (3:1)
Fernandez (5), Uche (7), Bernardello (18); Verdu (34), Vazquez (49)

Athletic Bilbao : Sporting Gijon 3:0 (2:0)
Lopez (16/11-m), Toquero (28), Llorente (73)
RK: Gregory (15/Sporting)

Getafe : Deportivo 4:1 (3:0)
Colunga (19, 26), Miku (44), Rios (57); Riki (68/11-m)

 

Osasuna : Mallorca 1:1 (1:1)
Flano (8), Castro (37)

Zaragoza : Racing Santander 1:1 (1:1)
Boutahar (40); Salas (14)

 

Villarreal : Levante 0:1 (0:0)
Valdo (48)


Barcelona
: Atlético Madrid 3:0 (2:0)
Messi (17, 29, 79)

Sevilla : Malaga 0:0

Real Madrid : Real Sociedad 4:1 (3:0)
Kaka (8), Ronaldo (21, 42), Adebayor (89); Arbeloa (72)

Valencia : Hercules 2:0 (1:0)
Aduriz (43), Costa (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.