Šport > Nogomet
14 ogledov

Ronaldo podaljšal: "Tukaj želim zabiti še 200 golov"

Ronaldo Perez Real Madrid Santiago Bernabeu častna loža Reuters
Real Madrid je prek uradne spletne strani kluba v nedeljo dopoldne sporočil, da je dosegel dogovor za podaljšanje pogodbe s Cristianom Ronaldom, ki je nato spregovoril za sedmo silo.

Španski prvoligaš Real Madrid je podrobnosti podaljšanja pogodbe z do pred dnevi najdražjim nogometašem na svetu, Portugalcem Cristianom Ronaldom, objavil na svečani prireditvi v častni loži Santiaga Bernabéua, ki se je začela ob 13.45.

Tam sta bila prisotna tako nogometaš kot predsednik kluba Florentino Pérez, ki v zadnjih mesecih nista bila na enaki valovni dolžini. Ronalda naj bi vsaj delno vznemiril tudi prihod Garetha Bala, za katerega je Real plačal več kot 93 milijonov evrov, kolikor je moral zanj leta 2009 odšteti Manchester Unitedu.

Postaja najbolje plačan

Da je zaradi nepojasnjenih razlogov "malce žalosten", je Ronaldo svojemu predsedniku sporočil že na začetku lanske sezone, ko je začel zavračati vse pogovore o novi pogodbi in odkrito koketiral z nekdanjimi delodajalci iz Manchestra.

Po poročanju španskih medijev bo Ronaldo z novo pogodbo postal najbolje plačani nogometaš španske lige, ki bi po prvih ocenah lahko zaslužil 17 milijonov evrov na sezono (neto) in dodatnih 1,5 milijona v bonusih. Cristiano je pristal na triletno podaljšanje pogodbe, ki se mu bo tako iztekla leta 2018.

"Ostal zaradi navijačev"

"Želim sem vam zahvaliti, da ste tukaj," je zbranim novinarjem v uvodu povedal Ronaldo. "Zahvaljujem se tudi soigralcem, trenerju in konec koncev tudi predsedniku, s katerim sva dosegla dogovor, ki me izjemno osrečuje. Zame je privilegij, da lahko ostanem v tej hiši. Zdi se mi, kot da je to moj prvi dan. Še naprej bom nadaljeval s tem duhom požrtvovalnosti in dajal vse za ta dres. Zame je to zelo poseben dan in zelo sem hvaležen, še posebej predsedniku. Hvaležen pa sem tudi navijačem, ki me podpirajo, zaradi njih sem tudi ostal v tej hiši. Zame je ta klub največji, neverjetno sem vesel."

Ronaldo Mendes Real Madrid Santiago Bernabeu častna loža | Avtor: Reuters Reuters
Ronaldo je nato odgovarjal na novinarska vprašanja in med drugim razkril, da sta se s Pérezom za podaljšanje sodelovanja dogovorila ob koncu lanske sezone. Pohvalil je tudi "unikatne" navijače Reala, ki so mu v zadnjih letih vedno stali ob strani.

"Ne vem, če bom tukaj zaključil kariero"

"Predsednik mi je dal svojo besedo ob koncu sezone, jaz pa njemu svojo. To je nekaj, kar sem si vedno želel, predsednik prav tako, ker je tudi pokazal svoja občutja do mene. Zaradi tega, navijačev in ljudi v Madridu ostajam. Publika na Bernabéuu je unikatna. Ne le na stadionu, ampak tudi na ulici. Vedno so izkazovali, da jim je všeč moj način igre, moj način življenja. Način, na katerega pomagam ekipi na zelenici. To je bil zelo pomemben faktor zame, ker ko se počutiš podprtega s strani soigralcev, predsednika in uradnikov, je vse lažje. Ne vem, če bom tukaj zaključil kariero, ampak želim uživati, dokler mi bosta to dovoljevala telo in glava," je nadaljeval Portugalec.

"Nikoli nisem pomislil na to, da bi zapustil Madrid, ker se v tej hiši zelo dobro počutim. Ljudje dobro ravnajo z mano, to pa je zame najpomembneje. Vleklo se je, ampak končalo se je srečno in jaz sem srečen ter zadovoljen. To, da sem najbolje plačani igralec ali ne ni pomembno. V življenju so tudi pomembnejše reči. Pomembno je, da, ampak ni prioriteta. Prioriteta je biti v najboljšem klubu na svetu. Predsednik želi kupovati najboljše na svetu, jaz pa se počutim, da sem med njimi."

"To, da sem rekel, da sem žalosten? Menim, da imamo vsi dobre in slabe dni, to je normalno. Tisti dan sem bil malce žalosten. To je normalno, človeško. V najboljšem primeru tega ne bi smel reči javno, nisem popoln. Delam napake. Ampak to je že zgodovina. Zdaj sem v dobrem trenutku, počutim se dobro, z velikimi pričakovanji in skušal bom dati vse od sebe. Kako bi se v teh letih ocenil od ena do deset? Ni mi všeč, da bi ocenjeval sam sebe, ampak verjamem, da so bila to pozitivna leta. Če ne bi bila, potem ne bi podaljšal. Delal sem za to, ampak menim, da se je možno še izboljšati. Izboljšati in še kaj naučiti. Sem ambiciozen in ne postavljam mej. V naslednjih štirih letih si želim zabiti še dodatnih 200 golov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.