Šport > Nogomet
6 ogledov

Ronaldo prvič v dresu Reala

Real je za Kakaja in Cristiana Ronalda odštel rekordne zneske za prestop.
1/28
Žurnal24 main
Cristiano Ronaldo se je prvič predstavil v dresu Reala Madrida s številko 9. Prek 90 milijonov evrov vredni zvezdnik si je zaslužil hollywoodski sprejem. Naglejte se ga v galeriji.
Cristiano Ronaldo, najdražji nogometaš na svetu, je prispel na stadion Santiago Bernabeu, kjer se je novinarjem in navijačem prvič pokazal v dresu svojega novega kluba. Pred tem je obiskal še kliniko La Moraleja, da bi opravil obvezen zdravniški pregled. Štiriindvajsetletnega Portugalca, ki je iz Manchester Uniteda v Real Madrid prestopil za rekordnih 93 milijonov evrov, je že pred kliniko pričakala množica najzvestejših navijačev kraljevega kluba. Pred in na stadionu se je zbrala nepregledna množica navijačev. Stadion je bil poln že 40 minut pred deveto. Zvezdnik večera je na zelenico stopil 20 minut čez deveto, po nagovoru Florentina Pereza: "Kar se danes dogaja tu, se ni zgodilo še nikoli. Vaša prisotnost na stadionu prikazuje bistvo novega Reala. Hvala, ker ste prve zvezde večera."
 
 

Od malih nog sem sanjal le o tem, da bom igral za Real.

Cristiano Ronaldo

 
"Že od malih nog sem sanjal le o tem, da bom igral za Real. Nisem pričakoval, da me bo pozdravil poln stadion. Impresivno." To so bile prve besede Ronalda, ki bo v Realu nosil dres s številko 9. Navijači so noreli, donele so koračnice, Cristiano pa je hodil po zelenici in mahal evforičnim navijačem. V Madridu se je dogajala prava Ronaldomanija. Ronaldo je številko devet nasledil po Argentincu Javierju Savioli (odšel je k Benfici), v zgodovini pa so jo pri Realu nosila števila slavna imena, recimo veliki Brazilec Ronaldo, pa Mehičan Hugo Sanchez in največji med veliki, Argentinec Alfredo di Stefano. Ronaldo je v šestih letih v Manchestru na hrbtu nosil številko sedem, ki pa je pri Realu že dolgo zasedena in rezervirana za kapetana Raula Gonzaleza. Svojo blagovno znamko CR7 bo moral torej prirediti v CR9.

 
 

Poteze Florentina Pereza delajo špansko ligo superiorno.

Cristiano Ronaldo

 
Zadnjih nekaj tednov je Ronalda poln španski tisk, tako je za ponedeljkove izdaje podal primerjavo med angleško in špansko ligo. "Premier league je dobro tekmovanje, a mislim, da je španska liga nekoliko kvalitetnejša, saj se ekipe krepijo z boljšimi igralci. V novi sezoni bosta obe ligi zelo dobri, a poteze Florentina Pereza delajo špansko ligo superiorno." Cristiano bo s soigralci in trenerjem pred zahtevno nalogo, saj javnost zahteva tako španski naslov kot zmago v Ligi prvakov. "Nekaj posebnega bi bilo, če Ligo prvakov osvojim s klubom s Santiaga Bernabeua. Z vsemi okrepitvami je to povsem mogoče. Ne smemo sicer pozabiti, da bo Barcelona tudi v novi sezoni zelo kvalitetna. Imajo dobre nogometaše in odličnega trenerja. Naše rivalstvo bo pomembno tako v španski ligi kot Ligi prvakov."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.