Šport > Nogomet
29 ogledov

Ronaldo še enkrat za reprezentanco

Ronaldo se bo z nogometnih zelenic poslovil v reprezentančnem dresu. (Foto: Reut Žurnal24 main
Legendarni brazilski napadalec Ronaldo, ki se je pred dnevi poslovil od aktivnega igranja nogometa, bo še enkrat oblekel dres brazilske izbrane vrste.

To se bo zgodilo 7. junija, ko se bo Brazilija na Ronaldovi poslovilni tekmi pomerila z Romunijo na Corinthiansovem stadionu Pacaembu v Sao Paulu.

Ronaldova zadnja uradna tekma za Brazilijo je bila leta 2006 v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Nemčiji, ko so Brazilci izpadli proti Franciji.

"Prepričan sem, da bo to velika zabava, saj gre za slovo enega najboljših nogometašev, ki sem jih kdajkoli videl igrati,'' pred poslovilno tekmo Ronalda pravi predsednik brazilske nogometne zveze Ricardo Teixeira.

Štiriintridesetletni Ronaldo je v klubski karieri igral za klube Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan in Corinthians. Trikrat je osvojil naslov najboljšega nogometaša na svetu, za Brazilijo pa je na 97 tekmah dosegel 62 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.