Šport > Nogomet
1 ogledov

Ronaldo: Slaba taktika

Cristiano Ronaldo je vroča želja Florentina Pereza.
1/30
Žurnal24 main
Manchester United je na Olimpicu igral točno 10 minut. Preostalih 80 so gledalci opazovali le Barcelono. Tudi Ronaldo se strinja, da so Katalonci zasluženo najboljši v Evropi.

Brez dvoma so nogometaši stratega Barcelone Pepa Guardiole v finalu Lige prvakov prevladovali. Manchester United je bil povsem razglašen. Večina se strinja, da je veliki sir Alex Ferguson zgrešil v taktiki. Na sredini je vse obesil na pleča Michaela Carricka in Andersona, ki sta bila ob Andresu Iniesti in Xaviju videti smešna, medtem ko so bili boki in napad povsem odrezani. Fergusonov načrt se ni obnesel.

Čeprav ni neposredno obtožil svojega šefa, pa je prvi zvezdnik rdečih vragov jasno povedal, kakšno je njegovo mnenje o taktiki. "Igrali smo samo prvih 10 minut. Kasneje smo se izgubili. Vse je šlo narobe. Zgrešili smo v taktiki, vse se je odvilo v napačni smeri. To je največje razočaranje v moji karieri," je takoj po tekmi dejal Cristiano Ronaldo. "Zaslužili so pokal. Bili so boljši. Zmeraj je težko, ko izgubiš v finalu. Vsi so pričakovali, da se bo Manchester vrnil, a ni bilo tako. Prepričan sem, da bomo spet igrali v finalu," dodaja Portugalec.

Novinarji so ga vprašali, ali je na njegovo igro vplival pritisk medijev, ki so ga neprestano primerjali z junakom v vrstah Barcelone, Argentincem Lionelom Messijem. "To me ni motilo. Navajen sem podobnih primerjav," je odgovoril Ronaldo, ki ga že dalj časa v svoje vrste želi spraviti Real iz Madrida. Na vprašanje, ali bo tudi naslednje leto igral v rdečem dresu, se je odgovor glasil: "Ne vem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.