Šport > Nogomet
13 ogledov

Ronaldo spet v gledališču sanj

Ronaldo se po šestih letih poslavlja od Old Trafforda. Pogrešali ga bodo predvse Žurnal24 main
Nocoj bodo na sporedu še preostale tekme v skupinah od E do H v nogometni Ligi prvakov. Manchester United bo obrambo naslova začel doma proti Villarrealu.
 

Preberite še

Orkan Kun pustoši po Evropi
Malčki v Ligi prvakov

Od fantastičnega finala v Moskvi je minilo 119 dni ali nekaj manj kot tri tisoč ur. Po osvojitvi drugega pokala v zgodovini kluba se Manchester United znova podaja v boj, prvič v tej sezoni tudi z lani neustavljivim portugalskim virtuozom Cristianom Ronaldom .

Nocoj bodo na sporedu še preostale tekme v skupinah od E do H. © Sportnet

 
Rdeče vrage čaka težka naloga. Vse od leta 1990, ko je to uspelo AC Milan , se namreč še ni zgodilo, da bi kakšna ekipa ubranila naslov. Sezono v angleški ligi so začeli slabo, a to je pri Unitedu stalnica. Lani so na prvih treh tekmah osvojili le dve točki, končali pa z dvojno krono. "Dejstvo, da noben klub ni ubranil naslova, samo priča o tem, kako težko je to zadevo izpeljati. Ampak resnično mislimo, da imamo veliko možnosti," je optimističen neuničljivi trener Alex Ferguson . Njegov optimizem je še okrepila vrnitev Cristiana Ronalda , ki letos zaradi operacije gležnja še ni igral, sredino tekmo pa bo najbrž začel na klopi. Zanimivo bo videti, koliko žvižgov bo dobil od užaljenih navijačev na Old Traffordu – gledališču sanj –, potem ko je vse poletje na vsak način želel oditi v Madrid . Vragi bodo gotovo igrali brez Michaela Carricka (zaradi poškodbe stopala bo manjkal šest tednov) in Paula Scholesa , ki bo počival zaradi rdečega kartona v evropskem superpokalu. Namesto še ne povsem zdravega Dimitra Berbatova bi lahko tekmo začel celo angolski napadalec Manucho .


Varovanci Bernda Schusterja bodo doma gostili beloruski BATE Borisov. © AFP

 
Schuster vrgel rokavico
Bolj ognjenega krsta v Ligi prvakov, kot ga bo imel beloruski BATE Borisov , najbrž ni imel še nihče. BATE se namreč podaja v Madrid, k najuspešnejšemu klubu v zgodovini tekmovanja – Realu Madridu . Trener belega baleta Bernd Schuster je že pred začetkom vrgel rokavico zadnja leta uspešnejšim angleškim klubom: "Mislim, da se bodo španske ekipe dobro odrezale. Tokrat bomo bližje Angležem. Če bi mi (pri Realu, op. p.) imeli na voljo vse igralce, bi bili najmanj enakovredni vsaki angleški ekipi." Zanimivo bo tudi v Torinu , kjer bo gostoval Zenit , saj so Rusi lansko moštvo dobro obvarovali pred roparskimi napadi najmočnejših evropskih klubov in ostali zelo močni. Napadalni in lepi tekmi se obetata tudi v Lyonu in Portu , kamor prihaja lanskoletni presenetljivi, letos pa še okrepljeni četrtfinalist Fenerbahče .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.