Šport > Nogomet
72 ogledov

Ronaldo utišal žvižge na Bernabéuu

real madrid
1/18
EPA
Real Madrid je upravičil vlogo favorita in se uvrstil v četrtfinale Lige prvakov. Mož odločitve je bil Cristiano Ronaldo, ki je dosegel gol in podajo. Wolfsburg je pred domačimi gledalci izločil Gent.

Real Madrid je z goloma Cristiana Ronalda in Jeseja Rodrigueza premagal AS Romo (2:0) in se s skupnim izidom 4:0 uvrstil v četrtfinale Lige prvakov. Galaktiki so v desetem medsebojnem obračunu z italijanskim velikanom v evropskih tekmovanjih zabeležili šesto zmago in se zasluženo veselili uvrstitve med najboljših osem ekip stare celine.

(Real Madrid - Roma) | Avtor: EPA EPA
V prvi postavi Reala je zaigral Gareth Bale, ki se vrača po poškodbi mečne mišice. Po ligaškem premoru na tekmi s Celto sta se vrnila Luka Modrić in Toni Kroos. Gostujoči strateg Luciano Spalletti je pričakovano na klopi pustil Francesca Tottija.

Prva nevarna akcija je pripadla domačim, ko je za predložek v kazenski prostor Wojciecha Szczesnyja poskrbel Gareth Bale, z glavo pa je bil prekratek Cristiano Ronaldo. Obe ekipi sta v uvodnih minutah postregli z odprto in napadalno igro.

V osmi minuti je po dvojni podaji z Balom do strela prišel Marcelo, ki ni opazil prostega soigralca na desni in pošteno zgrešil Szczesnyjeva vrata. Vratar Rome je manj kot minuto kasneje zaustavil nizek strel Tonija Kroosa. Real je po desetih minutah vendarle prevzel pobudo na zelenici.

(Real Madrid - Roma) | Avtor: EPA EPA
Ronaldo je priigral prosti strel za domače, potem ko so ga obkrožili kar štirje nogometaši Rome. Portugalec je zgrešil in bil deležen žvižgov domačih navijačev.

Roma je v 14. minuti zagrozila s protinapadom in zapravila najlepšo priložnost do tega trenutka. Mohamed Salah je žogo spravil do Edina Džeka, ki je imel odprt strel proti vratom Keylorja Navasa. Domači vratar je uspešno zaprl kot in napadalec je z levico zgrešil želeni cilj. 

Na drugi strani je dobro meril razpoloženi Modrić, na mestu pa je bil znova posojeni vratar Arsenala. Real je postajal vse nevarnejši, a Roma bi tudi s pomočjo sodnika kmalu povedla. Delilec pravice ni dosodil očitnega prekrška in žoga romala do Salaha, ki pa darila ni izkoristil. 

Obstreljevanje Szczesnyja se je nadaljevalo. Poskusili so Bale, Ronaldo in Marcelo. Bale je nadaljeval z odlično predstavo, a svojih podaj ni uspel povezati z Ronaldovo desnico. Polpriložnost se je ponudila Salahu, nizka žoga pa je pristala v Navasovih rokah. Real je dominiral v posesti žoge, vendar so bili gostje tisti, ki so se v prvem polčasu bolj približali zadetku.

(Real Madrid - Roma) Zinedine Zidane | Avtor: EPA EPA

Zinedine Zidane se med premorom ni odločil za nobeno menjavo, Spalletti pa je namesto Miralema Pjanića na igrišče poslal Williama Vainqueurja. Real je takoj v uvodu poskrbel za nekaj nevarnih predložkov v kazenski prostor Rome, ki pa niso obrodili sadov. 

Norišnica se je v 50. minuti odvijala pred gostujočimi vrati. Marcelo je podal do Ronalda, a udaril malce premočno, tako da mu je napadalec žogo vrnil. Sledila sta dva neuspešna strela Ronalda in Marcela ter volej Jamesa, nato pa protinapad Rome in nova izjemna priložnost za Salaha, ki je kljub neoviranemu strelu spet meril mimo vrat.

Alessandro Florenzi je iz obrambe uspešno prešel v napad in prebudil Navasa, ki je ustrezno reagiral. Galaktiki so delovali povsem zmedeno in dvakrat za las ušli zaostanku.

Mini prevlado Rome je ustavil Ronaldo, ki je po podaji rezervista Lucasa Vazqueza zadel iz neposredne bližine in zapečatil usodo Rimljanov. V akciji jo je skupil gostujoči vratar, ki je dobil udarec v obraz. Ronaldo je le štiri minute kasneje vpisal še asistenco, v polno pa je meril James Rodriguez. Tekma je bila dokončno odločena. 

V 74. minuti je v igro vstopil Francesco Totti, ki ga je Santiago Bernabéu pozdravil z bučnim aplavzom. Realovci so se v nadaljevanju sprostili in poskušali s kreativnimi podajami. Domači so pritiskali za tretji zadetek, grozili so tudi gostje, a rezultat se do konca ni več spremenil. 

Wolfsburg na račun Genta v četrtfinale

Precej manj akcije je bilo v prvem polčasu Nemčiji, ko Wolfsburg in Gent - tekmo je sodil Slovenec Damir Skomina - nista ničesar tvegala, zadrževala sta žogo v svoji posesti, nobena ekipa pa si resnejše priložnosti ni priigrala. V nadaljevanju je bilo nekoliko bolj konkreten nemški klub, v 74. minuti pa le zadel prek Andreja Schürrleja. "Arhitekt" akcije je bil Julian Draxler, opravil vso delo na desni strani, podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil na mestu Schürrle in žogo poslal v gol. 

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

REAL MADRID : AS Roma 2:0 (0:0) /2:0/
Ronaldo (64), James (68)

WOLFSBURG : Gent 1:0 (0:0) /3:2/
Schürrle (74)

/x:x/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.