Šport > Nogomet
4805 ogledov

Ronaldo užalostil Iličića in obnorel svet: "To je nezakonito. Vesoljec!"

cristiano ronaldo Epa
Portugalski napadalec je z golom v 91. minuti preprečil poraz Manchester Uniteda, kar bi lahko odločilno krojilo razplet skupinskega dela lige prvakov.

Cristiano Ronaldo je bil z dvema goloma znova veliki junak Manchester Uniteda na gostovanju v Bergamu, kjer je v prvi minuti sodnikovega dodatka odrekel zmago moštvu Josipa Iličića, sicer strelca uvodnega zadetka za Atalanto.

Obračun četrtega kroga skupinskega dela lige prvakov se je po zaslugi Ronalda končal z delitvijo točk (2:2).

Josip Iličić Liga prvakov Šport Iličić zabil gol Unitedu, Ronaldo spet rešil rdeče vrage

Manchester United si je z remijem zagotovil obstanek na prvem mestu lestvice skupine F, kjer ima po včerajšnji zmagi Valencie nad Young Boys enak točkovni izkupiček kot španski predstavnik (7). Atalanta zaostaja za dve točki (5), Young Boys pa za štiri (3).

 | Avtor: Epa Epa
Ronaldov sinočnji podvig je najnovejši prispevek k reševanju službe vse bolj osovraženega Oleja Gunnarja Solskjaera, ki ga na položaju držijo samo še individualne mojstrovine njegovega prvega zvezdnika. Rdeči vragi so se na tekmi dvakrat vračali iz zaostanka, tako v prvem kot v drugem polčasu pa jih je po izteku rednega časa odrešil njihov najstarejši igralec.

"Cristiano je neverjeten," se je po tekmi smejalo Solskjaeru. "Če si za koga želiš, da se mu ponudi priložnost v zadnjem hipu, je to on. Ostal je zbran in osredotočen na žogo, njegova tehnika je izjemna. Vsi imamo svoje naloge in odgovornosti. On je naš vodja. Zagotavlja nam takšne trenutke. Prepričan sem, da se Chicago Bulls niso pritoževali nad tem, da imajo v ekipi Michaela Jordana. Cristiano postaja vse boljši in boljši," je dodal trener rdečih vragov.

 | Avtor: Epa Epa

Pohvalam na račun portugalskega superzvezdnika se ni izogibal niti domači trener Gian Piero Gasperini. "S tehničnega vidika je zares poseben nogometaš, mislim, da tega nihče ne more zanikati. Kar počne za Manchester United... samo spomnite se njegovega zadetka proti Tottehnamu. Kot član Juventusa je prinesel dodano vrednost našemu prvenstvu. Žal mi je, da se je vrnil v Anglijo, saj si najboljše igralce želim videti v Italiji, četudi bi od njih prejeli kakšen dodaten gol," je povedal trener Atalante.

Ronaldo: "Verjeli smo do konca"

"Težka tekma. Vedno je težko igrati proti Atalanti, a verjeli smo do konca. Ekipi bom vedno pomagal do točk, zato sem zelo zadovoljen. Nismo se predali. Mislim, da je to dober rezultat. Na začetku je bilo težko. Atalanta ima fantastičnega trenerja in igralci vedo, kaj morajo storiti. To vem še iz Juventusa. Dobro smo se odrezali. Srečo smo imeli, da sem zadel, a to je nogomet. Treba se bo izboljšati. Imamo raznolike igralce in več različnih sistemov. Treba se je prilagoditi."

Preobrat Uniteda je z velikim navdušenjem pospremil tudi legendarni rdeči vrag in strokovni komentator Rio Ferdinand. "O moj bog," je vpil v televizijskem studiu. "To je to, kar on počne. To je nezakonito. Vesoljec," je vzhičeno dodal in nasmejal sogovornike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.