Šport > Nogomet
29 ogledov

Ronaldo vs. Ibra: pred tekmo le o tem, kdo je boljši

Ronaldo Coentrao Pepe Portugalska Švedska Obidos kvalifikacije trening EPA
Pričakovanje se pred "dvobojem titanov" v dodatnih kvalifikacijah za SP 2014, kjer se bosta pomerili Švedska in Portugalska, stopnjuje iz dneva v dan. Cristiano Ronaldo že trenira.

Strah je bil odveč – Cristiano Ronaldo in Pepe sta po izpuščenem treningu Portugalske v sredo že trenirala v reprezentančni bazi v Obidosu, kjer se Iberci pripravljajo na petkovo prvo tekmo dodatnihkvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2014 proti Švedski.

Švedi v Lizbono prihajajo s svojim lastnim zvezdnikom Zlatanom Ibrahimovićem, ki je priznal, da v dresu Paris Saint-Germaina verjetno preživlja najboljše trenutke v karieri. Tako kot Ronaldo je na zadnji ligaški tekmi pred prihodom na zbor zabil hat-trick. 

Ibra: "Še nikoli nisem igral bolje"

"Počutim se dobro, najpomembneje je tisto, kar si jaz mislim o samemu sebi. Ves čas napredujem in čeprav imam 32 let še nikoli nisem igral bolje," je pred izjemno zanimivim obračunom na Stadionu luči v Lizboni povedal vroči Ibrahimović, ki se je dotaknil tudi svojih možnosti za zlato žogo.

"(Franck) Ribéry je bil fantastičen, osvojil je vse trofeje. Potem je (Lionel) Messi, ki je čisti talent, rodil se je za to, ni produkt treningov. Ronaldo je tudi zelo dober. Veliko jih je na zelo visokem nivoju, čeprav če gledamo iz tedna v teden, potem sem ponavadi med njima. Ni se potrebno osredotočiti na dva igralca, to je Švedska proti Portugalski. Pomemben je kolektiv, za uspehe moramo vsi igrati dobro. To bosta kot dva finala, dobro bomo morali odigrati oba."

Pepe: "Blatter odprl oči mnogim"

Nasproti letos izjemnemu Ibrahimovića bo stal zadnja leta "vesoljski" Ronaldo. Član madridskega Reala je letošnjo sezono začel s številkami, kakršnih v karieri pri Sportingu in Manchester Unitedu še ni dosegel. V La Ligi in Ligi prvakov je zabil kar 24 golov ali več kot vsi najboljši napadalni dvojci v Evropi – razen tistega pri Ibrahimovićevem PSG (skupaj z Edinsonom Cavanijem sta zabila 26 zadetkov).

Ibrahimović Richt Švedska Portugalska Friends Arena Stockholm | Avtor: EPA EPA
"Z Ibrahimovićem sem se pomeril v predsezoni z Real Madridom in je izjemen igralec. Najpomembneje bo, da bomo mi vedeli, kaj je potrebno storiti, da bomo osredotočeni in delali kot ekipa," je med pripravami v Obidosu povedal branilec madridskega Reala Pepe. 

"Cristiano ali Ibra? Sta dva odlična igralca, ampak kar počne Cristiano ni primerljivo. Dosega nepredstavljive številke in je najboljši na svetu. Ponavljam, v tem trenutku ga ni mogoče primerjati z nikomer. Mi vemo, da zaradi njegovih številk ni normalno, da ima le eno zlato žogo, potem ko je bil na sedmih ali osmih prireditvah. To samo dokazuje, da se v nogometu dogaja veliko reči. Zdaj morate vi to pokazati. Nepravično je, kaj se dogaja z Ronaldom. Pričakujem, da bo zmagal, ampak tista epizoda z Blatterjem je odprla oči mnogim."

"Ronaldo zabije iz ničesar"

32-letni Ibrahimović in 28-letni Ronaldo bosta na svojih plečih nosila pričakovanja dveh ponosnih držav. Švedski selektor Erik Hamren stavi na svojega rojaka, ki mu je pred njegovimi očmi v dresu reprezentance uspelo zabiti nekaj nepozabnih golov.

"Zlatana imam vpisanega kot svojo številko ena, ker je moj igralec," je v sredo v švedski prestolnici povedal Hamren. "Ampak Ronaldo je zelo dober nogometaš. Lahko ga nadziraš 85 minut, potem pa bo zabil dva gola iz ničesar," je še dodal Hamren, ki je lahko balkanskemu bombarderju v ponedeljek čestital za že sedmo zaporedno švedsko zlato žogo, ki jo vsako leto dobi najboljši nogometaš države.

Švedi se nikoli ne predajo

"So višji od nas in fizično močni, ne samo pri prekinitvah, ampak tudi v njihovem direktnem nogometu, ki z žogami zalaga dva visoka nogometaša najvišje kakovosti," je pred tekmo s Skandinavci zaskrbljen selektor Portugalske Paulo Bento, ki je poleg Ibrahimovića tako opozoril tudi na Johana Elmanderja.

"Izgubljali so proti Irski, Nemčiji in Avstriji, a se niso nikoli predali. Vedno ohranjajo svoj tekmovalni navdih, ne glede na vse," je še dodal nekdanji reprezentant finalistov Eura 2004. Vlogo favoritov sta Hamren in Ibrahimović z veseljem prepustila domačinom prve tekme, čeprav je Pepe priznal, da se mu zdijo možnosti za uvrstitev v Brazilijo izenačene pri 50:50.

Komentarjev 1
  • Merkava4 21:32 16.november 2013.

    pepe se vseskozi slini okoli CR7, da je vsaj na kakšni sliki...