Šport > Nogomet
31888 ogledov

Ronaldo zabil enega najbolj kontroverznih golov v karieri

Ronaldo Profimedia
Cristiano Ronaldo je na derbiju savdske lige premagal vratarja, ki ga je tik pred tem zaslepila dimna zavesa. Zadetek je obveljal.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo nadaljuje z dobrimi predstavami v Savdski Arabiji, kjer je sinoči odigral ključno vlogo ob zmagi Al Nassra nad Al Ahlijem (4:3). Osemintridesetletni veteran je prispeval dva zadetka in je trenutno pri devetih, kar ga uvršča na sam vrh seznama najboljših strelcev v ligi.

Derbi je bil poseben tudi zaradi Ronaldovega uvodnega zadetka, ki ga lahko uvrstimo med najbolj kontroverzne v njegovi dolgi in uspešni karieri.

Nekdanji zvezdnik Real Madrida in Manchester Uniteda je mrežo gostujoče ekipe prvič zatresel ob izteku četrte minute, pri tem pa so mu "na pomoč" priskočili navijači. Ti so z uporabo pirotehničnih sredstev poskrbeli za gosto dimno zaveso, s katero so povsem onemogočili gostujočega vratarja Edouarda Mendyja.

Pred tem se je na sredini igrišča v boju z nogometaši Al Ahlija do žoge dokopal Sadio Mane, ki je podal Ronaldu, ta pa je z levico natančno meril v daljši desni kot. Glede na razmere na zelenici je več kot očitno, da vidljivost ni bila ustrezna.

"Kako je to lahko regularno? Vratar sploh ni videl," se je jezil nek navijač na družbenem omrežju X. "Po mojem tudi Ronaldo ni videl. Oba sta samo ugibala," se je zvezdniku v bran postavil drugi.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ronaldov uvodni zadetek je začrtal nadaljnji potek obračuna. Portugalec, ki je imel pred tekmo na računu sedem golov in štiri podaje, je v 52. minuti zadel še drugič za vodstvo s 4:2. Poraz Al-Ahlija je v 87. minuti ublažil Feras Al Brikan. Pred njim sta za goste zadela še Riyad Mahrez in Franck Kessie, pri zmagovalcih pa je ob Ronaldu dva zadetka prispeval Talisca.

Al Nassr se je po zaslugi treh osvojenih točk povzpel na peto mesto ligaške razpredelnice, Al Ahli je po novem šesti.

Ronaldo je v osmi minuti zapravil še velikansko priložnost za podvojitev vodstva. Po sprejemu žoge v neposredni bližini gola je Portugalec zgrešil prazna vrata z dveh metrov in namesto mreže zatresel zgolj levo vratnico.

Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.