Šport > Nogomet
19 ogledov

Ronaldo zapečatil usodo Celte

(Celta de Vigo - Real Madrid)
1/14
Reuters
Real Madrid še naprej melje vse svoje nasprotnike. Aktualni španski prvaki so v 27. kolu La Lige v gosteh premagali Celto de Vigo (2:1). Oba zadetka za galaktike je dosegel Cristiano Ronaldo. Athletic Bilbao je premagal Valencio (1:0), Levante in Getafe pa sta se razšla brez zmagovalca (0:0).

Real Madrid je dobil še peto zaporedno tekmo, ko je v 27. kolu španske nogometne lige v gosteh premagal Celto de Vigo (2:1). Dvakrat se je med strelce vpisal Cristiano Ronaldo, ki ga v zadnjem času krasi zastrašujoča forma.

Prvi poskus na tekmi je sprožil Iago Aspas, ki pa ni povzročil preglavic gostujočemu vratarju Diegu Lopezu. V prvih desetih minutah sta bila blizu zadetka še Augusto Fernandez in Alex Lopez. Prvi poskus belega baleta je sledil v 22. minuti, vendar je Ronaldo zgrešil tarčo.

Domači so vztrajno pritiskali, prodiral je Roberto Lago, ki je bila prav tako nenatančen. Varovanci Joséja Mourinha so v drugem delu prvega polčasa začeli prevzemati pobudo. Poskusila sta Sami Khedira in Jose Callejon, a nobeden od njiju ni uspel preizkusiti domačega vratarja.

Ronaldo je v nadaljevanju poskusil še z močnim strelom z glavo, a zatresel le prečko. Portugalski napadalec je bil vsepovsod. V 51. minuti je bil ponovno blizu zadetka, natančno deset minut kasneje pa mu je uspelo prebiti led, ko je z levico zabil prvi gol za galaktike. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj so domači izenačili že dve minuti kasneje, ko je po podaji Fernandeza zaključil Aspas.

Upanje domačih navijačev je usahnilo v 71. minuti, ko je v kazenskem prostoru Celte nepravilno posredoval Javi Varas, Ronaldo pa je ponujeno priložnost izkoristil in z enajstih metrov z lahkoto zabil še drugi gol na tekmi. Celta v zaključku kljub pritisku ni uspela izenačiti.

Španska liga, 27. kolo:

Athletic Bilbao : Valencia 1:0 (0:0)
Muniain (80)

Levante : Getafe 0:0 (0:0)

Celta de Vigo : Real Madrid 1:2 (0:0)
Aspas (63); Ronaldo (61, 71/11m)

Atlético Madrid : Real Sociedad 0:1 (0:0)
Prieto (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.