Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo zgrešil enajstmetrovko

cristiano ronaldo gareth bale Profimedias
Real Madrid je po zapravljeni enajstmetrovki Cristiana Ronalda izvlekel le točko na obračunu z Valencio in se tako rekoč že poslovil od naslova španskega prvaka.

Real Madrid je po zmagi Barcelone, ki je bila boljša od Real Sociedada (2:0), nujno potreboval zmago, če je želel ohraniti realne možnosti za končno zmago v letošnji sezoni La Lige.

Galaktiki so na domačem stadionu gostili Valencio, ki je z goloma Paca Alcácerja in Javija Fuega do 26. minute dodobra utišala Santiago Bernabéu. Junak tekme je v nadaljevanju postal gostujoči vratar Diego Alves, ki je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa ubranil enajstmetrovko Cristiana Ronalda.

Portugalski zvezdnik, ki z 42. goli prednjači na vrhu seznama najboljših strelcev prvenstva, se tudi v preostanku tekme ni vpisal med strelce, Realu pa je na koncu zmanjkalo časa za popoln preobrat in ekipi sta se razšli z delitvijo točk.
Navijači, ki so izžvižgali vratarja Ikerja Casillasa, so trenerju Carlu Ancelottiju kljub remiju namenili ovacijw. ''Rezultat ni v redu, a igrali smo dobro. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek in borili smo se do konca. Zaslužili smo si zmago. Na žalost ni bilo dovolj,'' je povedal Ancelotti in dodal: ''Zdaj smo v težkem položaju, a do konca sta še dve tekmi in obe moramo dobiti.''

Na vprašanje, ali so navijači Reala z žvižgi nepošteni do Casillasa, je Italijan odvrnil: ''Iker je igral dobro, tako kot celotna ekipa.'' Ancelotti je po izteku prvega polčasa opravil menjavo tako desnega kot levega branilca. Po tekmi je pojasnil svojo taktično zamisel. ''Morali smo nadoknaditi zaostanek 0:2. Valencia je igrala s številnimi napadalnimi igralci, zato sem gotel odgovoriti z vpoklicom napadalnih branilcev,'' je povedal trener Reala. Galaktike naslednja tekma čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri Espanyolu, še prej pa se bodo v sredo z Juventusom pomerili na povratni polfinalni tekmi Lige prvakov, na kateri bodo poskusili nadoknaditi zaostanek, ki so si ga pridelali v Torinu (1:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.