Šport > Nogomet
10 ogledov

Ronaldo znova poškodovan

Cristiano Ronaldo je obnovil poškodbo prepone na levi nogi. (Foto: Reuters)
1/30
Reuters
Nogomeraši Reala iz Madrida so v mestnem derbiju z zadetkoma Benzemaja in Özila z 2:1 premagali Atletico in ohranili pet točk zaostanka za vodilno Barcelono. Ronaldo obnovil poškodbo prepone.
Abidal nazaj šele avgusta?
Barcelonin francoski branilec Éric Abidal je v petek prestal operacijo tumorja na jetrih. Operacija je trajala približno tri ure, kirurgi pa so tumor odstranili brez zapletov. Ni popolnoma jasno, kdaj se bo Abidal vrnil na igrišča, po nekaterih informacijah naj bi se to zgodilo avgusta.

Atletico, ki je gostil veliki madridski mestni derbi, je nazadnje kraljevi klub v ligaškem tekmovanju premagal leta 1999, tudi tokrat pa so njegovi navijači stadion Vicente Calderon zapuščali sklonjenih glav.

Varovanci Joseja Mourinha so že na polčas odšli z dvema goloma prednosti. Najprej je beli balet že v 11. minuti v vodstvo popeljal vroči francoski napadalec Karim Benzema, ki je v vseh tekmovanjih na zadnjih petih tekmah dosegel osem golov. Francoz je po podaji Samija Khedire prefinjeno, s konico čevlja matiral Davida De Geo, v 33. minuti pa je nemški reprezentant Mesut Özil z roba kazenskega prosotra povišal na 2:0. V drugem polčasu so prvaki Lige Evropa pritisnili, a je na vratih blestel Iker Casillas, ki je klonil šele v 86. minuti, ko ga je matiral Argentinec Aguero. Real je bil v zadnjih minutah na velikih preizkušnjah, a "preživel“ in še naprej za vodilno Barcelono zaostaja za pet točk.

Ronaldo spet poškodovan

Kljub zmagi pa v taboru Reala nimajo veliko razlogov za veselje, saj je Cristiano Ronaldo obnovil poškodbo prepone na levi nogi, zaradi katere je moral že pred časom počivati dva tedna. Prav toliko ali še dlje pa bo moral mirovati tudi zdaj. To pomeni, da bo poleg prvenstvenih obračunov moral najbrž izpustiti tudi prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov proti angleškemu Tottenhamu. Zagotovo pa ga ne bo na prijateljskih tekmah portugalske reprezentance proti Čilu in Finski.

Barça zmagala za "Abija"
"Igrali bomo za Abidala!" so pred tekmo z Getafejem napovedovali nogometaši Barcelone. Katalonci so namreč sobotno ligaško tekmo želeli izkoristiti kot idealno sporočilo podpore svojemu nogometašu Ericu Abidalu, ki so mu pred dnevi odkrili tumor na jetrih, le dva dni pred tekmo pa je bil Francoz že operiran. Blaugrana ni blestela, na koncu pa sta ji zmago prinesla pravi evrogol Daniela Alvesa in srečen zadetek Bojana Krkića.

Ob odsotnosti Abidala je tekmo v osrčju obrambe poleg Gerarda Piquéja začel Gabriel Milito. Na tekmo, nabito s čustvi, so nogometaši obeh moštev na igrišče prišli z majicami podpore za nesrečnega Francoza. Nogometaši Barçe so se odločili za "T'estimem Abi" (Radi te imamo Abi, op. a.), gostje pa so nosili "Ànims Abidal" (Drži se Abidal). Razen atraktivnega poizukusa Lionela Messija s škarjicami Katalonci niso ogrožali vrat gostov, nato pa je Alves zabil enega izmed golov sezone, ko je pričakal odboj žoge na robu kazenskega prostora in fantastično zadel v daljši vratarjev kot.

Zapravljivi David Villa je (ne samo v prvem polčasu) kravžljal živce Camp Noua, tako da bi Getafe po lepi priložnosti Javierja Casquera skorajda izenačil, a je gol Barcelone rešil vratar Victor Valdes. Precej mirna tekma za obe moštvi se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, Villa je bil še naprej skorajda komično neučinkovit, na njegovo srečo pa se je sicer nenevaren strel Bojana Krkića v 49. minuti odbil mimo vratarja Jordija Codine in končal v mreži. Gostje z obrobja Madrida so kljub vsemu pretili vse do konca in tako je Manu del Moral po podaji iz kota ostal sam na drugi vratnici, a streljal mimo vrat. Del Moral napake ni ponovil le nekaj minut pred koncem, ko je izenačil in poskrbel za infarkten zaključek, ko je Juan Albin že pobegnil branilcem Barcelone, a ga je v zadnjem trenutku ustavil Adriano.

Lestvica:
1. Barcelona 78 točk
2. Real Madrid 73
3. Valencia 54
4. Villarreal 54
5. Espanyol 43
...
18. Malaga 29
19. Almería 26
20. Hercules 26

Španska liga, 29. kolo: 

Mallorca : Zaragoza 1:0 (0:0)
De Guzman (67)
RK: Doblas (64/Zaragoza)

Barcelona : Getafe 2:1 (1:0)
Alves (17), Krkić (50); Del Moral (88)

Atlético Madrid : Real Madrid 1:2
Aguero (86), Benzema (11), Özil (33)
 
Deportivo La Coruna : Levante 0:1 (0:0)
Suarez (90)

Sporting Gijon : Almeria 1:0 (1:0)
Miguel (13)

Hercules : Osasuna 0:4 (0:2)
Camunas (10), Nelson (35), Vadocz (59), Sola (66)

Malaga : Espanyol 2:0 (2:0)
Rondon (8, 26)

Racing Santander : Real Sociedad 2:1 (1:0)
Bakircioglu (42), Santos (77); Girezmann (72)
 
Athletic Bilbao : Villarreal 0:1 (0:0)
Ruben (58)

Valencia : Sevilla 0:1 (0:0)
Rakitić (70)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.