Šport > Nogomet
73 ogledov

Ronaldo zrežiral veliki preobrat Reala

(Bayern München - Real Madrid)
1/26
EPA
Real Madrid je z dvema goloma Cristiana Ronalda po preobratu premagal Bayern München (2:1). Madridsko slavje je dopolnil Atlético, ki je na domačem terenu ugnal Leicester City (1:0).

Obračun Reala in Bayerna je bil že njun 23. v evropskih tekmovanjih. Nemški gigant je dobil 11 tekem, španski eno manj (10), dvakrat pa sta se razšla z neodločenim izidom.

V začetni postavi domače ekipe (4-2-3-1) ni bilo strelca dveh zadetkov na tekmi z Dortmundom Roberta Lewandowskega, kar je bil precejšen udarec za Carla Ancelottija, saj gre za najučinkovitejšega napadalca nemškega prvenstva.

Poljskega reprezentanta je v konici napada zamenjal Thomas Müller. Ob poškodbi Matsa Hummelsa sta v osrčju Bayernove obrambe zaigrala Jerome Boateng in Javi Martinez. V vratih je bil ponovno Manuel Neuer, ki ga je na zadnji ligaški tekmi nadomeščal Sven Ulreich.

V ekipi Zinedina Zidana (4-3-3) ni bilo poškodovanih Pepeja in Raphaela Varaneja, zato sta osrednji branilski par tvorila Nacho in nepogrešljivi Sergio Ramos. Francoski strateg je imenoval bržkone najmočnejšo razpoložljivo enajsterico; v sredini se je Luki Modriću in Toniju Kroosu pridružil Casemiro, v zadnji tretjini pa napadalni trojček BBC v postavi Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in Gareth Bale.

Uvodne minute so pripadle v Bayernu, nato pa se je pobuda preselila na stran Real Madrida. Nobena od ekip si uvodoma ni priigrala vidnejše priložnosti, v 18. minuti pa je resno zapretil Benzema. Odličen predložek je poslal Kroos, napadalec Reala pa je prišel do strela z glavo. Žoga se je odbila od tal in preskočila Neuerja, a zadela prečko in končala v rokah nemškega reprezentanta.

(Bayern München - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Bavarci so se nato spet prebudili in zaigrali odločneje, sadove pa poželi že v 25. minuti, ko je Arturo Vidal s silovitim naletom premagal Keylorja Navasa. Čilenec je bil z glavo natančen po podaji iz kota, ki ga je izvedel Thiago. Gostujoči vratar je bil dobro postavljen, a silovitega strela ni mogel zaustaviti, temveč je žogo le odbil v zgornji del mreže.

Bayern je dobival dvoboje na sredini in lažje prodiral v napadalno tretjino, a prave nevarnosti ni bilo. V 41. minuti je z glavo spet poskusil strelec edinega zadetka Vidal, ki pa je meril prek vrat. Le dve minuti kasneje je Neuerja v obrambo prislilil Ronaldo, blizu zadetka je bil tudi Kroos. 

Kaotične minute je začinila enajstmetrovka v korist domače ekipe. Franck Ribéry je sprožil z vrha kazenskega prostora, žoga pa je Carvajala zadela v roko. Sodnik je sprejel sporno odločitev in pokazal na belo točko. Protesti Reala niso zalegi, nato pa je gostom na pomoč priskočil Vidal, ki je žogo poslal visoko na tribuno.

Ronaldo (dvakrat!) utišal Allianz Areno

(Bayern München - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Kdor ne da, dobi, in prav to se je zgodilo v uvodu v drugi polčas, ko je za izenačenje poskrbel Ronaldo. Casemiro je lepo našel Carvajala na desni, ta je natančno podal v sredino, Ronaldo pa je z volejem zabil 96. gol v Ligi prvakov in 99. v evropskih klubskih tekmovanjih.

Težave nemškega velikana so se poglobile v 61. minuti, ko je hiter protinapad Ronalda prekinil Javi Martinez in si prislužil drugi rumeni karton. Domači so nadaljevali z desetimi nogometaši, Real pa je začel še bolj pritiskati za drugi zadetek.

Bayern se je reševal z izjemnimi posredovanji vratarja Neuerja, ki je zaustavil strele Benzemaja, Asensia in Ronalda. Galaktiki so stopnjevali pritisk, medtem ko so se Bavarci povsem potegnili nazaj.

V 77. minuti je domača obramba popustila. Asensio je v sredini našel Ronalda, ki je bil hitrejši in daljši ob branilca Bayerna ter iz neposredne bližine matiral Neuerja. Portugalec je tako zabil 100. gol v evropskih klubskih tekmovanjih.

V sodnikovem podaljšku je Neuerja premagal Sergio Ramos, a je delilec pravice dosodil prepovedni položaj in ostalo je pri minimalni zmagi Reala.

(Bayern München - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA

Oblak do zmage po napaki glavnega sodnika

Na stadionu Vicente Calderón v Madridu se na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov merita Atlético Madrid in aktualni angleški prvak Leicester City.

Domači strateg Diego Simeone (4-2-2) je v napadu stavil na Antoina Griezmanna in Fernanda Toresa. Zvezno vrsto so tvorili Yannick Carrasco, Gabi, Koke in Saul. Osrednja branilca sta bila Stefan Savić in Diego Godin, ne levem boku Filipe Luis, na desnem pa Juanfran. V vratih, kakopak, Jan Oblak.

Gostujoči strateg Craig Shakespeare (4-4-2) je opravil pet menjav v primerjavi z začetno postavo, ki je izgubila proti Evertonu. V obrambo sta se vrnila Danny Simpson in Christian Fuchs, Wilfried Ndidi pa je po poškodbi mednožja zasedel svoje mesto v sredini. Shinji Okazaki je dobil prednost pred Islamom Slimanijem. V konici napada Jamie Vardy.

 "Colchonerose" je v vodstvo po uspešno izvedeni 11-metrovki popeljal Francoz Griezmann, pred tem je udarnega moža domače zasedbe v kazenskem prostoru zrušil Marc Albrighton. Čeprav je Griezmann padel izven kazenskega prostora, je sodnik menil drugače in dosodil najstrožjo kazen. Francoz je darilo z veseljem sprejel in dosegel edini zadetek na tekmi,

V drugi polovici tekme so bili aktivnejši gostitelji, vendar niso našli načina, kako ukaniti obrambo lisic iz Leicestera. Angleški prvak se je kmalu zadovoljil z minimalnim porazom in kljub temu, da ni dosegel gola v gosteh, ohranil realne možnosti za napredovanje.

(Atlético Madrid - Leicester City) | Avtor: EPA EPA

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Atletico Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)
Griezmann 28./11m

Začetni postavi:
Atlético Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Savic, Filipe Luis, Koke, Gabi, Saul, Carrasco, Griezmann, Torres
Leicester City: Schmeichel, Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs, Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton, Vardy, Okazaki

Bayern Munich - Real Madrid 1:2 (1:0)
Vidal 25.; Ronaldo 47., 77.

Začetni postavi:
Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Ronaldo, Benzema, Bale
Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Martinez, Alaba; Alonso, Vidal, Thiago; Robben, Muller, Ribery

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.