Šport > Nogomet
51 ogledov

Ronaldov gol iz kome prebudil 14-letnega Poljaka

Kvalifikacije za SP 2014 dodatne kvalifikacije Ronaldo Švedska Portugalska EPA
Fantastična zgodba prihaja s Poljske, kjer dnevnik Fakt poroča o 14-letnem dečku Davidu Pwlaczyku, ki se je iz trimesečne kome prebudil ob zvokih gola Cristiana Ronalda. Svojega "rešitelja" je na sredini tekmi Lige prvakov tudi spoznal.

"Sliši se kot pravljica, a res se je zgodilo," so poljski kolegi pri dnevniku Fakt začeli z razkrivanjem zgodbe 14-letnega Davida Pawlaczyka, ki se je po nesreči s kolesom dolgo časa boril za življenje in padel v komo.

Po treh mesecih se je nenadoma prebudil, potem ko so ga starši odpeljali v otroško kliniko, kjer so uspešno preizkusili novo obliko terapije – poslušanje evforičnih portugalskih komentatorjev, ki so slavili po golih Cristiana Ronalda na lanskoletnih tekmah dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

V izbrani družbi na večerji s Pérezom

Pawlaczyk, velik Ronaldov oboževalec, je poslušal, kako je Ronaldo lastnoročno "razstavil" Švedsko na drugi tekmi, bojda pa je oči odprl ravno v trenutku, ko je Portugalec zabil zadnji gol. Dnevnik Fakt je z neverjetno zgodbo seznanil agenta Ronalda Jorgeja Mendesa, oba pa sta v sredo na Santiagu Bernabéuu tudi pozdravila mladega Poljaka, ki si je tekmo z Borussio Dortmundom ob spremstvu staršev ogledal iz častne lože. 

Ronaldo mu je izročil tudi Realov dres, v katerem je nato pospremil zanesljivo zmago belega baleta, za katero je rekordni 14. zadetek v sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja zabil tudi Portugalec sam.

Mladega Poljaka je na večerji v mestu objel še predsednik Florentino Pérez, ki je užival v zanimivi družbi napadalca Monaca Radamela Falcaa, Mendesa, športnega direktorja Manchester Cityja Txikija Begiristaina, predsednika Monaca Dmitrija Ribolovleva in glavnega kandidata za prevzem Valencie Petra Lima. Pwlaczyk je za piko na i dobil tudi fotografijo s Falcaom.

Mitsko komentiranje portugalske zmage nad Švedsko, ki je morda celo rešilo življenje mlademu Poljaku:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.